• Načítám...
>

I letos Praha 11 investuje do zdravotní péče

  • 2. února 2021,
  • 13:29,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

I v tomto roce se radnice Prahy 11 rozhodla zaměřit na pomoc seniorům a lidem, kteří potřebují lékařskou péči. Ti budou moci využívat například tísňovou péči. Kromě toho městská část taktéž zakoupí i nové defibrilátory.

Reklama

Na základě pozitivních ohlasů chce vedení Prahy 11 i letos zachovat zdravotní pohotovost, kterou provozuje EUC Klinika, která sídlí v Šustově ulici. Za tuto péči hradí radnice 6 milionů korun ročně. 

"Jako jediná MČ v Praze provozujeme pohotovost. Rozhodli jsme se, že ji budeme provozovat další tři roky a běží to od 1. ledna. Nebyla přerušena, protože smlouva končila 31. 12. loňského roku a od 1. ledna letošního roku smlouva pokračuje," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11. 

Co se týče investic do zdravotních pomůcek, plánuje radnice, stejně jako v minulém roce, zakoupit defibrilátory, které budou moci využívat zejména základní školy a případně jiné městské instituce.  

"Investice do defibrilátorů je 200 tisíc v loňském roce a 200 tisíc máme i v letošním rozpočtu. Mělo by se to týkat 5 defibrilátorů," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11. 

Kromě toho městská část umožní novým zájemcům využívat tísňovou péči s názvem Anděl na drátě, která poskytuje rychlou pomoc zejména seniorům nebo lidem, kteří potřebují dohled kvůli špatnému zdravotnímu stavu.

"Měli jsme začít už od 1. ledna, ale nakonec jsme se shodli, že doba není úplně nejpříznivější, takže počítáme spíše na jaře. Uvidíme, jak bude celá situace v našem státě pokračovat," řekl Petr Jirava. 

Obyvatelé starší 65 let budou moci nově využívat i zvýhodněnou dopravu v rámci služby senior taxi. S tím, že zájemce zaplatí za jednu jízdu dvacet korun.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu