• Načítám...
>

Praha 11 bude hospodařit s vyrovnaným rozpočtem

  • 2. února 2021,
  • 12:22,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Praha 11 schválila rozpočet na rok 2021. I přes pandemickou situaci se radnici podařilo zachovat rozpočet vyrovnaný. Největší investice poputují do školství, ale i výstavby bytů.

Reklama

Kvůli pandemické situaci bojuje mnoho městských částí s výpadkem příjmů. Radnici Prahy 11 se však podařilo rozpočtový schodek vyrovnat a zároveň zachovat plánované investice na tento rok. 

"Jsem za to rád, protože jsme byli schopni stabilizovat finanční prostředky MČ na rok 2021. Co se týká výdajů, tak tam máme předpoklad 840 milionů, na příjmové stránce 440 milionů a ten rozdíl 400 milionů bude kryt prakticky z rezerv a z dotací, které máme vázány na investiční akce," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11. 

Mezi největší investiční akce patří Přístavba ZŠ Chodov či rekonstrukce bývalé ubytovny Sandra. Kromě služeb nabídne multifunkční dům i bydlení. 

"Ten multifunkční dům Sandra splňuje všechny podmínky dostupného bydlení, zároveň tam jsou dvě patra, která budou naplněna úřadem MČ Praha 11, tam bude i obchod, restaurace a zasedací sál," řekl Jiří Dohnal. 

Schválený rozpočet počítá i s investicí kolem 1,6 milionu korun do rozvojové studie. Ta se zaměří na demografický vývoj a jeho vliv na dopravu či strukturu bytového fondu. 

"Ta studie by nám měla říci, kolik lidí každý den jezdí do práce hromadnou dopravou, v tomto případě metrem. To nám zase odpoví na otázku, kolik obyvatel zde můžeme ještě přijmout nebo jim umožnit, aby zde bydleli, aby metro kapacitně stačilo. Samozřejmě musíme zohlednit plánovanou trasu D a tak dále. Obdobně z toho plyne další věc, pokud se ukáže, že ty dopravní kapacity jsou na hranách, tak pak budeme preferovat i rozvoj obce takový, aby tady vnikaly pracovní příležitosti," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Rozvojová studie bude brát v potaz i názory místních obyvatel. Hned jak to vládní nařízení umožní, zahájí dotazovatelé průzkum. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu