• Načítám...
>

MŠ v Praze 11 budou otevřeny během letních prázdnin

  • 16. února 2021,
  • 12:24,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 11 se rozhodla v této nelehké době vyjít vstříc rodičům a otevřít mateřské školky během celých letních prázdnin. Zájemci se však musí přihlásit co nejdříve.

Reklama

Přestože do léta zbývá ještě několik měsíců, rodiče by už teď měli zvažovat, zda umístí své děti během letních prázdnin do mateřské školky, případně na jak dlouho. V Praze 11 se rozhodli vyjít rodičům vstříc a otevřít školky během celých letních prázdnin. 

"Domovské mateřské školky budou mít otevřeno 14 dní, někdy i tři týdny a v momentě, kdy rodiče zjistí, že by potřebovali pokrýt ten týden prázdnin, kdy není otevřeno v jejich mateřské škole, tak se přihlásí do jiné mateřské školy na MČ a projdou standardním přijímacím řízením. Předpokládáme, že ta místa budou. Bude možné děti přihlašovat na prázdninový provoz po celou dobu trvání letních prázdnin," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11. 

Na webových stránkách městské části je zveřejněn seznam 20 mateřských školek, které budou v provozu. Je potřeba myslet na to, že každá z nich má jiný termín pro přijetí, postup zápisů či výši školného a stravného za celý den. 

"Kromě přípravného týdne, kdy budou školy zavřené, má rodič možnost dítě umístit do mateřské školy. Tam je jeho jediná povinnost, aby si ty informace našel na těch jednotlivých webových stránkách jednotlivých mateřských škol, aby měl jasno," řekla Renáta Klíčová, ředitelka MŠ Sulanského. 

Během května každá školka zveřejní počet volných míst pro děti z jiných než kmenových škol, přičemž děti kmenové školy mají při přijímání přednost. 

"Mohlo by se stát, že se do vybrané mateřské školy dítě nedostane, ale na každých 14 dní jsou otevřené 4 mateřské školy, takže ta možnost tam určitě je," řekla Renáta Klíčová. 

Vzhledem k velkému zájmu umístit děti do školek během letních prázdnin by rodiče neměli odkládat podání přihlášek na poslední chvíli. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu