• Načítám...
>

Praha 11 spustila provoz očkovacích center

  • 3. března 2021,
  • 12:12,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Všechna čtyři očkovací centra v Praze 11 začaly s očkováním seniorů vakcínou proti nemoci Covid-19. Samozřejmostí je včasná registrace do Centrálního rezervačního systému. Senioři starší 80 let a pedagogičtí pracovníci se mohou nechat očkovat v budově Poliklinik Šustova, Michnova a Kloknerova.

Reklama

Praha 11 odstartovala vakcinaci proti nemoci Covid-19. Týká se seniorů starších 70 let a pedagogických pracovníků.

"Vakcíny dorazily s obrovským zpožděním. EUC Klinika Praha, jedno z našich očkovacích míst, konečně dostala čtyři sta vakcín a dnes se začalo očkovat. Na řadu přišli i učitelé. Ti se mohli hlásit už od 27. února. Takže se očkují učitelé a osmdesátníci," konkretizoval Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Očkování předchází registrace zájemců o vakcinaci do Centrálního rezervačního systému, ve kterém si zvolí místo a termín. Tato data jsou ověřována před vstupem do ordinace.

"Poté, co se provedou administrativní záležitosti, jsou zájemci o očkování vyzváni ke vstupu do naší pracovní místnosti, kde jsou poučeni. Pro vykazování, a také proto, aby následně měli tito lidé ulehčený život po očkování, je moc důležité rozhodnout, do kterého ramene injekce půjde. Zda jde o rameno na dominantní ruce. Ruka po očkování totiž bolí," konstatovala Lucie Michalů, zdravotní sestra.

Poté následuje pár důležitých informací a aplikace vakcíny. 

"Pokud je vše v pořádku, tak lidi posadíme ven do čekárny, kde čekají dalších pětadvacet minut. Je to bezpečná doba pro to, aby oni sami byli v bezpečí, nedocházelo k žádné reakci a my je mohli pustit domů," doplnila Lucie Michalů, zdravotní sestra.

Jedno ze čtyř očkovacích míst v Praze 11 se nachází v Poliklinice Šustova, která s městskou částí dlouhodobě spolupracuje.

"Už na podzim zde bylo otevřeno odběrové místo na koronavirus. Je umístěno na parkovišti za Poliklinikou Šustova. Nedílnou součástí komplexní péče je zde i to, že obyvatele Praha 11 mají možnost navštěvovat lékárnu s nepřetržitým provozem," upozornila Eva Pánová, tisková mluvčí EUC.

Další očkovací místa v Praze 11 jsou v Poliklinikách Michnova, Chomutovická a Kloknerova. Mimo ně provádí očkování také praktičtí lékaři. Veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách městské části praha11.cz/ockovani nebo na na seniorské lince 800 200 007.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu