• Načítám...
>

V Praze 11 vyrůstá mini rampa a pumptracková dráha

  • 1. dubna 2021,
  • 17:59,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Nový volnočasový areál při ZŠ Kupeckého začíná dostávat svou podobu. Návštěvníci se mohou těšit na mini rampu pro kolečkové brusle, koloběžky a skateboardy a chybět tu nebude víceúčelový modulární pumptrack. Jedná se o liniový okruh o délce 100 metrů.

Reklama

Praha 11 má novou chloubu. U Základní školy Kupeckého vzniká nový volnočasový areál. Ten už teď návštěvníkům nabízí 100 metrů dlouhou pumptrackovou dráhu nebo také mini rampu.

"Jižní město má hodně hřišť pro malé děti do 8 let. Když jsme dělali participaci, tak k nám přišly party dětí třeba kolem 12 let, že tady se skatem a koloběžkami nemají co dělat. Přemýšlelo se, co by pro ně bylo a zjistili jsme, že teď je hrozně in třeba ten pumptrack," řekla Kristýna Jirsová, koordinátorka Zdravé Prahy 11. 

"Zájem o ty volnočasové aktivity tohoto typu cítíme, že je opravdu veliký. Ne všechny děti chtějí být organizované v nějakých sportovních klubech a tento typ tady evidentně chyběl. Proto se na něj chceme zaměřit s kolegy i v příštích letech," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11. 

Malí jezdci na koloběžkách nebo skateboardu jsou z nového areálu nadšení.

anketa

Do areálu městská část zatím investovala okolo dvou milionů a během následujících měsíců se chystá i jeho vylepšování.

"Bude tady doplněn mobiliář, pro rodiče lavičky a mobilní WC," řekl Jan Stárek.

"Už se připravují desky na graffiti z boku té mini rampy, aby se tady mohli umělci vyřádit a další prvky by měly být pro rozvoj pohybových dovedností a tak dále," řekla Kristýna Jirsová. 

Do budoucna by také vedení městské části chtělo na svém území vybudovat třeba i velký adrenalinový park.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu