• Načítám...
>

Jihoměstská majetková obměnila vozový park

  • 4. května 2021,
  • 17:24,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Dvě dieslové multikáry, které svážely odpadky z košů v Praze 11, nahradily elektromobily. Nová vozítka šetří nejen životní prostředí, ale minimální jsou i jejich provozní náklady.

Reklama

Dvě dieslové multikáry, které svážely odpadky z košů v Praze 11 nahradily elektromobily. Radnice městské části chce tímto krokem přispět nejen k finanční úspoře, ale také lepšímu životnímu prostředí.

"Na Praze 11 nyní každý den vyvážíme mnoho set odpadkových košů. Samozřejmě, že když to vyvážíte vozidly, které jsou na benzín nebo naftu, tak to vylučuje nějaké místní emise. Když jsme nyní pořídili tyto elektrické vozy je jasné, že přinejmenším místně jsou emise nulové. Přispíváme k tím k čistotě životního prostředí na Praze 11," uvedl  Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

"Máme radost, že můžeme být průkopníky v této nové technologii v Praze a doufáme, že budeme inspirovat další městské části," doplnil Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Nová vozítka šetří nejen životní  prostředí. Minimální jsou i jejich provozní náklady. Tím ale výčet výhod nekončí.

"Jejich velkou výhodou je skvělá obratnost a minimální servisní náklady. Odpadají veškeré úkony spojené s klasickým vozidlem. To znamená pro nás úspora na palivu a za servis. Každé vozidlo má dojezd zhruba 86 kilometrů, což nám poryje krásně celý svozový den. A po ukončení pracovní směny zde na středisku vozidla dobijeme a ráno vyjíždíme znovu do terénu," popsal Zdeněk Hamaj, vedoucí střediska údržby zeleně Jihoměstské majetkové.

Náklady na pořízení obou elektromobilů se vyšplhaly na více než 2 milióny korun.

"V loňském roce se nám podařilo získat dotaci ve výši 40 procent na nákup těchto vozítek. Díky tomu vyšly levněji nežli standardní dieslové multikáry," uzavřel Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Postupem času by radnice Prahy 11 ráda takto obměnila většinu vozového parku Jihoměstské majetkové.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu