• Načítám...
>

Jihoměstská sociální má nového ředitele

  • 3. května 2021,
  • 19:22,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Novým ředitelem Jihoměstské sociální byl v březnu jmenován Jan Schneider. Ten chválí zaměstnance a dobrovolníky, kteří zvládli koronavirus a plánuje si hned několik cílů do příštích let. Tím hlavním je navýšení pracovníků v sociálních službách. V Praze 11 totiž rychle přibývá seniorů.

Reklama

Jihoměstská sociální má od března nového ředitele. Ten byl podle svých slov jmenován do funkce až po hlavní vlně koronaviru, kterou v sociálních zařízeních Prahy 11 zaznamenali od půlky ledna do půlky února.

"Ten tým ji tady zvládl zcela bravurně, a to i díky dobrovolníkům, kterým je za to třeba poděkovat. Ty nám poslal Český červený kříž. Ale bylo tu i obrovské nasazení. Takže jsme to zvládli a myslím si, že je to dobrá průprava pro časy, které nás čekají. V domech s pečovatelskou službou máme naočkováno. V terénu to řešíme s místními očkovacími centry. A také s mobilními týmy pro ty lidi, kteří nejsou schopni do očkovacích center sami dojít," zdůraznil Jan Schneider, ředitel Jihoměstské sociální.

Nový ředitel má před sebou hned několik výzev. Především musí připravit sociální služby na stárnoucí obyvatelstvo jedenácté městské části.

"V následujících pěti až deseti letech nás čeká obrovské množství lidí, kteří se nám překlopí přes osmdesát a pětaosmdesát let věku. Tudíž obrovský nárůst péče a sociálních služeb. Jdu sem s tím, že se s tím chci poprat a zajistit to, aby Praha 11 na to byla připravena," upozornil Jan Schneider, ředitel Jihoměstské sociální.

Přípravy se uskutečňují například tím, že se bude navyšovat počet sociálních pracovníků a zintenzivňuje se sociální práce.

"Chceme i aktivně vyhledávat lidi, kteří potřebují naši pomoc. Velké plány máme s podporou rodin jako neformálních a rodinných pečujících, protože jen s nimi to můžeme zvládnout. Jinak to není v silách žádné sociální služby," dodal Jan Schneider, ředitel Jihoměstské sociální.

Jihoměstská sociální se věnuje dlouhodobým pobytovým službám, ale i službám odlehčovacím. Nejvíce se pak sociální pracovníci věnují terénní práci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu