• Načítám...
>

Pejsci v Praze 11 mají důvod k radosti

  • 2. června 2021,
  • 14:07,
  • PRAHA 11,
  • Blanka Holoubková

Pejsci v Praze 11 mají důvod k radosti. U vrchu Chodová, kde bylo původně plánováno, sice nové psí hřiště není, protože si ho tam místní obyvatelé nepřáli, MČ ovšem přišla s náhradním řešením a zvolila jinou lokalitu.

Reklama

Do letošního jara neměla MČ Praha 11 žádné psí hřiště, to se ovšem změnilo. Teď si místní pejskaři můžou vybrat, jestli se svým čtyřnohým mazlíčkem zamíří na hřiště mezi ulicemi Opatovská a Výstavní na Hájích, které je oplocené, nebo na psí louku, která vznikla mezi Mateřskou školou Hroncova a ulicí U Kunratického lesa.

"V minulém volebním období vznikl podnět, který byl schválen zastupitelstvem Prahy 11, že mají být dvě psí hřiště vybudována. Já jsem nastupoval na pozici místostarosty pro životní prostředí v únoru 2019, již na mě čekal projekt, který jsme dotáhli do konce a letos na jaře jsme obě psí hřiště zrealizovali," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

Pejskaři nově otevřené prostory oceňují a začali je pravidelně navštěvovat. Čtyřnozí obyvatelé 11. MČ se tu pak rozhodně nenudí.

"Nachází se tu několik agility prvků, jako je třeba toto áčko, máme tu houpačku, máme tu kladinu, máme tu tunel a slalom," řekl Jakub Lepš. 

"Chodíme sem často, minimálně dvakrát do týdne a nejradši má ten tunel. Je to tady bezpečné, že je to ohrazené tím plotem, tak ho tady mohu vypustit úplně v klidu," řekla Sabina, pejskařka. 

Zkrátka nepřijdou ani majitelé čtyřnohých návštěvníků parku. MČ pro ně nechala instalovat odpočinkové lavičky. 

Jednou z priorit byla pro MČ dlouhá životnost agility prvků a proto nejsou vyrobeny ze dřeva, ale z kovových konstrukcí. Dále se myslelo také na bezpečí pejsků. Aby jim po dešti neklouzaly tlapky, byla na agility prvky instalována obdoba umělého trávníku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu