• Načítám...
>

Jedenáctka hostila 5. ročník Street festivalu

  • 13. června 2021,
  • 19:17,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

V Praze 11 se konal 5. ročník Street festivalu, na kterém se návštěvníkům představila přehlídka soutěží ve street a break dance. Zejména pro děti a mládež pak byl zároveň k dispozici nový volnočasový areál s pumptrackem a U-rampou. Nechyběly ani workshopy a cenné rady od profesionálního instruktora. Součástí festivalu byl také atraktivní hudební doprovod. Jak celá akce vypadala, to vám ukážeme v naší reportáži!

Reklama

Městská část Praha 11 přivítala 5. ročník Street festivalu, který byl plný hudby, tance a opět bylo nač koukat.

"Máme tady street dance, brake dance. Letos i parkur, longboardy a freestylové koloběžky. Takže Street festival, jako takový, je prostě o aktivitách, které se dějí venku na ulici. Kterou tu aktivitu může dělat úplně každý," uvedl Tomáš Herout, organizátor Street festivalu.

Návštěvníci, kterých dorazilo několik desítek, a kteří si akci užívali naplno, si mohli vyzkoušet plno dovedností a naučit se celou řadu nových disciplín. Například pumptrack. K dispozici jim pak byly rady od profesionálních instruktorů.

"Na tom pumptracku samozřejmě můžou jezdit děti na koloběžkách, na kolech, na odrážedlech, na bruslích a na longboardu. A my ten longboard využíváme jako vlastně sportovní disciplínu nebo jako náčiní k tréninku na snowboarding," upozornil Marek Jelínek, trenér české snowboardcrossové reprezentace.

V areálu Modré školy byl před několika měsíci otevřen nový volnočasový areál, který je hojně navštěvován dětmi a mládeží. Městská část Praha 11 s ním má do budoucna velké plány.

"My ho chceme určitě rozvíjet. Už máme projekt vlastně na parkurové hřiště. To by mělo tady vyrůst, asi za mnou, zhruba do tří měsíců, když to půjde všechno podle plánu. Pak uvažujeme o workoutu a samozřejmě nějakém zázemí, jako občerstvení v nějaké unimobuňce a zázemí pro správce, protože ten areál je opravdu využíván více než nad očekávání," doplnil Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Volnočasový areál se na Jižním Městě objevil možná trochu nečekaně, ale o to větší je teď o něj zájem. A místo, které dříve navštěvoval například cirkus, se teď stalo místem, kde rodiny s dětmi mohou trávit svůj volný čas. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu