• Načítám...
>

Praha 11 pokračuje v přípravách venkovního koupání

  • 2. července 2021,
  • 16:22,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Poté, co se obyvatelé Jižního Města po letech čekání dočkali vysněného bazénu, pro ně městská část připravila další možnost příjemného koupání. Hned vedle bazénu, má totiž vyrůst nové, venkovní koupaliště. Na ploše jednoho hektaru by se měl nacházet jak bazén o délce 25 metrů, tak veškeré vodní prvky a atrakce pro děti. Pro řidiče by navíc měl být k dispozici i parkovací dům. Více o chystaném projektu v reportáži TV PRAHA.

Reklama

Na vysněný bazén museli občané Prahy 11 čekat dlouhé desítky let. Teď už ho konečně mají. Přímo vedle něho by navíc mělo vzniknout i nové venkovní koupaliště, které nabídne příjemné osvěžení v parných, letních dnech.

"Studie, kterou mám nyní k dispozici říká, že lze, za určitých podmínek, koupaliště na Jižním Městě vybudovat. Podmínka je: odstranění elektrického stožáru, který je plánován k likvidaci. A podmínka je samozřejmě, abychom získali finanční prostředky. Odhad nákladů je až dvě stě miliónů korun," uvedl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Do financování by se mohlo zapojit i hlavní město Praha. S výstavbou by se mohlo začít do pěti let. A co na ploše o rozměrech jednoho hektaru vznikne?

"Základem by mělo být standardní koupaliště v délce pětadvaceti metrů. Buď by mohlo být šesti nebo osmi dráhové. Měly by zde být volnočasové zóny jak pro malé, ty nejmenší brouzdaliště, tak i wellness. A pak samozřejmě tobogán pro děti. Pro malé i velké. S nějakým doskočištěm," popsal Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Další téma je: kam s auty. Stávající bazén sice nabízí dostatek parkovacích míst. V případě vzniku venkovního koupaliště, by to ale nemuselo stačit. 

"Podle pražských stavebních předpisů, my musíme vybudovat minimálně sto třicet parkovacích míst. Je to naše zákonná povinnost. To znamená: nemůžeme se tomu vyhnout. S nejvěší pravděpodobností by se řešila formou malého, parkovacího domu," vysvětlil Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Místo, kde by mělo venkovní koupaliště vzniknout, si oblíbily rodiny s dětmi. Je tam prostor k odpočinku i dětské hřiště. I to bude muset městská část vyřešit. 

"V této fázi, předpokládáme, protože výstavba hřiště stála určité finanční prostředky, takže bychom ho nechali zakomponováno do toho nového areálu. Takže by se pravděpodobně zachovalo tak, jak je," dodal Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Pokud vše půjde podle plánu, obyvatelé Prahy 11 by tak na venkovní koupaliště nemuseli čekat ani zdaleka tak dlouho, jako na sousední bazén a horké letní měsíce by tak na Jedenáctce mohly být zase o něco příjemnější.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu