• Načítám...
>

V Praze 11 by mohly vzniknout lázně

  • 9. července 2021,
  • 6:55,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

V Praze 11, nedaleko Hostivařské přehrady, by mohly vzniknout lázně. Investor projekt představil vedení městské části, a to proti němu nemá větší výhrady. Podle místostarosty Martina Sedekeho by se zdejší, zanedbané místo proměnilo k lepšímu, a zároveň by zde vznikl prostor pro vyžití občanů.

Reklama

Lázně v Praze. Tak s takovým projektem přišly Léčebné lázně Bohdaneč. Tento projekt by chtěl investor realizovat na Jižním Městě, v blízkosti Hostivařské přehrady.

"Projekt, který představil, v zásadě představuje jednak lázeňské zařízení sloužící primárně rehabilitaci pohybového ústrojí. Ale kromě této lázeňské části, měl obsahovat i medicínskou část, ze které by byli ambulantní lékaři a praktičtí lékaři. Je zapotřebí mít k tomu park. Do toho parku chtěl situovat i další aktivity, které by měly synergický efekt, protože jednak je potřebuje pro to lázeňské zařízení, ale jednak mohou sloužit i obyvatelům okolí. Jedná se o sportoviště," uvedl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Například by tu mohlo vzniknout fotbalové a další hřiště, ale třeba i velký bazén. Součástí areálu by měl být také velký kulturní sál. Místo, kde by lázeňský areál mohl vzniknout je dnes velmi zanedbané.

"Tvořené dnes bohužel neudržovanou zelení. Když se rozhlédnete kolem nás, tak vidíte, že se jedná o kombinaci ostružin, tady za mnou, trav ve výši kolem jednoho metru, kopřiv a podobně. Které je pro běžného člověka naprosto neprostupné. Samozřejmě vím, že je nám vyčítáno, proč se nesnažíme to dát dohromady tady. Problém je, že většina těch pozemků je soukromých, takže pro nás je to neudržované území, a to je jeden z dalších důvodů, proč se nám ten záměr zdá zajímavý," konstatoval Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Projekt je ale na úplném začátku a ještě musí být detailně rozpracován. Kromě řady povolení, je potřeba také schválení změny územního plánu. Tu musí provést magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu