• Načítám...
>

V Praze 11 vzniká unikátní parkurové hřiště

  • 29. července 2021,
  • 19:38,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Unikátním parkurovým hřištěm se už brzy budou moci pochlubit v Praze 11. Městské části ho postaví soukromá společnost. Hřiště bude první svého druhu na světě, vznikne totiž metodou 3D tisku. Kompletně hotovo by mělo být do konce září.

Reklama

Ve volnočasovém areálu Kupeckého, u Modré školy v Praze 11, začalo vznikat parkurové hřiště. Hřiště bude unikátem, a to díky metodě svého vzniku.

"Tak tam za mnou, jak vidíte, začíná realizace parkurového hřiště, které je unikátní tím, že bude v 3D tisku. A myslím, že si to užije úplně každý, kdo tomuto sportu nějakým způsobem fandí nebo chce i začínat. My tady ten volnočasový areál Kupeckého děláme takovým stylem postupně i z finančního důvodu, ale i z nějaké zpětné vazby i od těch uživatelů, co ho tady chtějí. A samozřejmě parkur byl jedním z těch herních prvků, které jsme tady chtěli do budoucna umístit," uvedl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

"Krom toho, že bude první na světě 3D tiskem vytištěné toto hřiště, tím je unikátní, tak také tím, že chceme přispět k udržitelnosti společnosti. To znamená, že používáme již použité materiály. To znamená rebetog. Když se podíváme na tu dobu covidovou, tak ta nám jasně ukázala, že je potřeba být více venku. A chceme tak mladým lidem více umožnit to, aby mohli trávit čas efektivně a ne třeba doma u počítačů a televize," upozornil Ondřej Čtvrtečka - člen představenstva Stavební spořitelny České spořitelny. 

"Obal překážek bude vytištěn na 3D tiskárně. Překážky, pro zvýšení jejich stability a bezpečnosti, budou vylity betonem. Pro výplň překážek a základy bude využit rebetog, což je beton z recyklovaného kameniva. Neobsahuje ani gram přírodního kameniva," dodal Jan Čermák, spoluzakladatel společnosti 3Deposition.

Hřiště v areálu postaví soukromá společnost, která v minulém roce postavila i první dům, metodou 3D tisku.

Celé hřiště by mělo být kompletně hotovo na konci září, kdy se chystá i slavnostní otevření.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu