• Načítám...
>

Senioři z Prahy 11 si užívají bohatý program

  • 3. srpna 2021,
  • 15:45,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Po dlouhé pauze, způsobené proticovidovými opatřeními, se opět sešli senioři z Prahy 11 na tradičním, úterním, přátelském posezení. Úterní kavárnička, jak akci v domově nazvali, není ale jedinou aktivitou místních seniorů. Ti například pravidelně cvičí, schází se v klubovně nebo využívají další program, který je nejen pro ně, ale i ostatní seniory z Prahy 11 připravený.

Reklama

Po dlouhé pauze, způsobené proticovidovými opatřeními, se opět sešli senioři z Prahy 11 na tradičním, úterním, přátelském posezení. Akce, která má mnohaletou tradici, se koná pravidelně v Domově s pečovatelskou službou Šalounova.

"Každé úterý si tady senioři, obyvatelé domova s pečovatelskou službou, sami zorganizují takovéto posezení s kávou a dezertem. Poté, co to dlouhou dobu nešlo, tak se všichni rádi vracejí do toho normálního života, díky očkování a díky tomu, že přeci jen je ta situace o něco lepší," uvedl Jan Schneider, ředitel Jihoměstské sociální.

Úterní kavárnička, jak akci v domově nazvali, není ale jedinou aktivitou místních seniorů. Ti například pravidelně cvičí, schází se v klubovně nebo využívají další program, který je nejen pro ně, ale i ostatní seniory z Prahy 11 připravený.

"Cyklojízdy k soutoku na Mělník, například do Kladna a do Lán. Nebo komentované procházky po malebných zákoutích Prahy. I teď do zelených, krásných, rozkvetlých parků, do Stromovky, do Grébovky, na Břevnov, na Bílou horu. Prostě tak, jak získáváme i zpětnou vazbu, tak se snažíme ten program aktualizovat a přizpůsobovat přání seniorů samotných," dodala Jana Holubová, sociální pracovnice.

Klienti domova s pečovatelskou službou se přidali také k pomoci tornádem zasažené Moravě a vybrali mezi sebou částku 25 tisíc korun, kterou věnovali jedné z nejpostiženějších obcí - Mikulčicím.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu