• Načítám...
>

V ZŠ a MŠ Chodov přivítali školní rok s novým pavilonem

  • 1. září 2021,
  • 11:56,
  • PRAHA 11,
  • Marek Tereba

Letošní léto se pro Základní a mateřskou školu na Chodově stalo velmi významným. Místní pedagogové a studenti se vrátí do školy, která konečně získala novou přístavbu.

Reklama

GER hudba

Za doprovody hudby a tance přivítalo vedení školy, společně se zástupci městské části Prahy 11, Magistrátem hlavního města Prahy, a také širokou veřejností, nový pavilon Základní a mateřské školy Chodov. 

Stavbou pavilonu škola získala nové kabinety, odborné učebny a třeba druhou tělocvičnu. 

"My jsme byli školou, která neměla jednu dobu ani vlastní tělocvičnu nebo jídelnu, kde se žáci stravovali a naníž byl demoliční výměr z roku 1977. Čili všechna tato negativa, která tady byla, tak tímto jsou odstraněna, a ta škola konečně má punc školy jedenadvacátého století i z hlediska technického," konstatoval Jan Hovorka, ředitel Základní a mateřské školy Chodov.

Kromě nové přístavby získala škola na Chodově i sportovní hřiště.

"Já jsem za to dneska hrozně rád, ačkoli na začátku, když jsem přijímal funkci místostarosty před třemi lety, tak jsem si nebyl úplně jistý tou dostavbou, protože bylo to hodně peněz. Máme tady mnoho jiných budov, které by potřebovaly opravit. Ale díky panu řediteli, který mě přesvědčil a rodičům a kantorům jsem rád, že jsme se do toho pustili, protože tady vzniklo primárně zázemí pro pedagogický sbor, které tady chybělo. Učitelé tady učili mnoho let v takových polních podmínkách. A tohle je dnes důstojné zázemí, které jim doufám dodá další elán do další práce," doplnil  Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Dvorek školy také nově zdobí socha od sochaře Olbrama Zoubka, který dostavbě školy dlouhá léta fandil. Sám autor se dne D bohužel nedožil. Jeho dílo tak přišla slavnostně odhalit dcera Polana.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu