• Načítám...
>

Magistrát podpořil dostavbu školy na Chodově

  • 3. září 2021,
  • 9:25,
  • PRAHA 11,
  • Marek Tereba

Dostavba nových, školních pavilonů není v hlavním městě bohužel na denním pořádku. Proto, když se po dlouhých letech konečně podařilo dostavět pavilon Základní a mateřské školy na Chodově, bylo na místě to pořádně oslavit.

Reklama

Otevření nového pavilonu, jedné z nejstarších škol na Chodově, si nenechali ujít, kromě veřejnosti, ani zástupci Magistrátu hlavního města Prahy. 

Nechyběl ani obyvatel Prahy 11, primátor Zdeněk Hřib.

"Já jsem velice rád, že tedy tato přístavba školy, že se ji podařilo dotáhnout. Začalo se vlastně reálně v roce 2019. Teď to otevíráme. Magistrát na to poskytl nějaké peníze i s pomocí tedy Evropských fondů se to podařilo dotáhnout do konce. Jsou tady učebny, je tady zázemí pro učitele. Takže já věřím, že to bude sloužit svému účelu, a že i děti, které sem chodí a jejich rodiče to ocení. Byť pochopitelně, ty podmínky teď ve školách nebudou úplně nejjednodušší," uvedl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy

Kromě nového pavilonu, vzniklo u školy také sportovní hřiště a dvorek ozdobila socha Olbrama Zoubka. Otevírací ceremoniál doplnilo hudební a taneční vystoupení. 

Jižní Město rozhodně není jedinou čtvrtí, kde magistrát plánuje investice do škol.

"V současné době už realizujeme výstavbu nové školy v Šeberově. Zároveň letos ještě zahájíme i výstavbu nové školy v Kolovratech. Typicky se ty nové školy týkají menších, městských částí na okraji Prahy. Zároveň, ale řešíme společně s městskými částmi i výstavbu v centru. Například v Praze 3, v Praze 5, na Praze 9. Tam, kde jsou staré brownfieldy, na kterých vznikají nové, rezidenční čtvrti, a tím pádem je potřeba i základoškolská kapacita," doplnil Vít Šimral, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Stavba nového pavilonu vyšla na 140 miliónů korun, z toho 100 miliónů půjčil Praze 11 právě magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu