• Načítám...
>

Praha 11 udělila čestná občanství

  • 30. září 2021,
  • 22:16,
  • PRAHA 11,
  • Marek Tereba

Celkem 6 osobností ocenilo, čestným občanstvím nebo cenou městské části, vedení Jedenáctky. Mezi oceněnými byly tradičně osobnosti, které se zasloužily o lepší žití v Jižním Městě. Více o slavnostní ceremonii, která se odehrála v Chodovské tvrzi, už v následující reportáži.

Reklama

Za doprovodu hudby Ludwiga Van Beethovena a dalších mistrů byli, po roční pauze, oceněni obyvatelé Prahy 11. 

"Dnes se konalo v Chodovské tvrzi předávání cen za čestná občanství a cen MČ Praha 11. Bylo celkem šest oceněných. Mezi nimi někteří bohužel už i in memoriam, ale městská část má povinnost ocenit všechny, kteří reprezentují městskou část nebo Prahu nebo dokonce i třeba Českou republiku. Takže dnes proběhlo toto v Chodovské tvrzi. Zpoždění bylo jeden rok, důvodem byl covid a koronavirová situace, že jsme se vlastně nemohli dříve sejít," uvedl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Čtyři čestná občanství byla udělena in memoriam. Za odvahu, osobní statečnost a pevné životní postoje občanství získal doktor Stanislav Zámečník. Za vzornou a příkladnou reprezentaci v oblasti sportu paní Květa Eretová. Městská část dále ocenila profesora Erazima Koháka a to za zásluhy o rozvoj demokracie a lidských práv, či Jana Barchánka za příkladnou a obětavou práci v policejním sboru. jeho práci přišel ocenit i ředitel Obvodního ředitelství městské policie Praha 11. 

Cenu Prahy 11 získala paní Markéta Šteglová za vzornou reprezentaci ve sportu či Karel Maier za úspěšnou práci v oblasti rozvoje Jižního města. 

"Já si nejsem jist jestli pravdu si to zasloužím, protože já jsem sice i tady, na Jižním Městě působil, ale vlastně se mi nikdy nepodařilo to hlavní, co jsem chtěl, abychom se nějak domluvili na nějaké rozvojové koncepci. Já jsem urbanista, tak jako z tohoto titulu, jsem si říkal, že tady se pokusíme něco s tím městem udělat, a to se mi nepodařilo," popsal Karel Maier, oceněný občan.

A tak není všem dům konec a předpokládám, že se třeba ještě může podařit..

"Tak samozřejmě, že se všechno ještě může podařit. Uvidíme," dodal Karel Maier, oceněný občan.

Návrh na ocenění můžete podat i vy.

"Vybírá komise, vyjadřují se k tomu odborné orgány a nakonec schvaluje celou věc zastupitelstvo městské části," doplnil Jiří Dohnal, starosta MČ Praha.

Většina oceněných cenu získává právě z iniciativy občanů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu