• Načítám...
>

Praha 11 úspěšně odklízí vraky aut z ulic

  • 15. října 2021,
  • 15:48,
  • PRAHA 11,
  • Marek Tereba

Vrakům a dlouhodobě odstaveným vozidlům v Praze 11 odzvonilo. Za poslední roky se místní radnici daří úspěšně nepojízdná vozidla odstraňovat i přes to, že průměrný odtah jednoho vozidla trvá půl roku.

Reklama

Na ulicích jich můžete potkat stovky. Stará auta bez poznávacích značek či bez různých dílů hyzdí okolí našich domovů. Jedenáctá městská část se rozhodla s tímto problémem zatočit a vraky úspěšně ze svého území likviduje. 

"Tento rok jsme ve spolupráci se správou služeb odtáhli sto dvanáct vozidel. Troufnu si říci, že oproti jiným městský  částem je to poměrně úspěšné číslo z toho důvodu, že ačkoli samotný odtah provozuje Správa služeb hlavního města Prahy, tak naši úředníci připravují, z veřejně dostupných registrů, balíček informací, které jim předávají. Proto z toho původního čísla tři sta padesáti aut, tak v tuto chvíli víme o sto dvaceti, která zbývají. Pokud by ten trend pokračoval tímto tempem, tak jsem přesvědčený, že do roka už to budou jendotky," vysvětlil Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Není ale vrak jako vrak. Některá nepojízdná auta mohou jako vraky působit, z právního hlediska do této kategorie ale třeba nespadají. 

"Vrak je takové vozidlo, které má nenávratně poškozenou či odcizenou hlavní součást, řekněme motor a podobně. To, co změnila legislativa, jsou dlouhodobě odstavená silniční vozidla s propadlou technickou prohlídkou déle než půl roku, pak smíme již na ta vozidla v uvozovkách 'sáhnout'," doplnil Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Pokud tedy občané ve vaší městské části objeví nějaké takové auto? Co mohou udělat proto, aby bylo odstraněno?

Nejčastěji nám je nahlašují na systém Vyfoť.to. Lze to také řešit přes aplikaci Změňte.to. A nejjednodušší systém je email vraky@praha11.cz.

A co se s dlouhodobě odstavenými vozy děje po odtažení? Městská část informuje Správu služeb hlavního města Praha, ta vyzve majitele k odstranění. Pokud k němu nedojde, auto se převeze na odstavné parkoviště a následně je buď prodáno, nebo sešrotováno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu