• Načítám...
>

Praha 11 podporuje memorandum týkající se Trojmezí

  • 28. října 2021,
  • 8:39,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

V oblasti takzvaného Trojmezí by v budoucnu mohl vyrůst zcela nový park. Vyplývá to z memoranda, které připravil pražský Magistrát spolu s radnicemi Prahy 10, 11 a 15. Městské části tento krok vítají, proti původnímu záměru developerů se totiž postavili již před několika lety.

Reklama

Již na jaře letošního roku připravil pražský Magistrát ve spolupráci s městskými částmi memorandum ohledně pozemků v oblasti takzvaného Trojmezí. Cílem memoranda je tuto lokalitu na pomezí třech městských částí zachovat v maximální míře pro místní obyvatele.

"Memorandum říká, že na této obrovské ploše, bavíme se o ploše, která je výrazně větší než Stromovka, by měl vzniknout nový městský park. Pokud by ten park vznikl, tak by to byl největší městský park v Praze, což samozřejmě Praha 11 podporuje. Bylo by to místo, které by sloužilo k rekreaci občanů, k volnočasovým aktivitám a tak dále. Praha 15 to podporuje též a pokud vím, Praha 10 taktéž. To jsou ty tři městské části, které vytváří to trojmezí nebo na jejichž území se to trojmezí nachází," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11. 

V brzké době by měla vzniknout krajinářská studie, která má definovat budoucí podobu tohoto území. Samotné vybudování parku ale nebude podle místostarosty Prahy 11 nijak jednoduché.

"Podmínkou té realizace je získání pozemku. Hlavní město Praha deklaruje zájem získat ty pozemky, to znamená buď je od soukromých investorů, kteří je nyní vlastní vykoupit a nebo je s nimi směnit. Trochu se obávám toho, že cenová představa těch investorů bude jiná, než bude soudně znalecký posudek a Praha to zase nemůže vykupovat za jinou cenu, než cenu soudně - znaleckých posudků. To může být v budoucnu úskalí té dohody mezi těmi investory, kteří by ty pozemky měli Praze prodat a Prahou, která by ty pozemky chtěla koupit," řekl Martin Sedeke. 

Původní vize majitelů pozemků, mezi kterými jsou i developerské firmy, je vystavět na této ploše domy, obchody, školy a kulturně - rekreační objekty. Už v letech 2006 až 2010 se proti tomuto záměru postavili místní a posléze jednotlivé radnice a magistrát. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu