• Načítám...
>

Praha 11 chystá nové víceúčelové kulturní zařízení

  • 4. listopadu 2021,
  • 20:04,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

Praha 11 hodlá přestavět prostor bývalé kotelny v ulici Anežky Malé. Nově na místě vznikne víceúčelové kulturní zařízení.

Reklama

V Praze 11 vznikne víceúčelové kulturní zařízení. Městská část pro tyto účely využije prostor bývalé kotelny v ulici Anežky Malé.

"Poté, co se sídliště postavilo, tak bylo vytápěno lokálními kotelnami, které vytápěly okolní panelové domy. Poté, co v 90. letech došlo k rozhodnutí, že sídliště bude vytápěno z Mělníka a byl sem přiveden teplovod, tak zde byla pouze už jenom výměníková stanice, takže 95 % toho objektu bylo k dispozici pro jiné účely," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11. 

Část objektu byla proto následně pronajímána a v průběhu let vnikl taktéž záměr postavit v prostorách staré kotelny divadlo. Městská část nakonec rozhodla využít budovu pro širší kulturní záběr.

"Podle studie, která je zpracovaná, tady bude polyfunkční velký sál, který by šel využívat jak pro ono divadlo, tak by mohl být využíván pro koncerty, mohl by být používán i pro zájmovou činnost toho typu, že tam můžou být třeba i v předsálí toho sálu výstavy obrazů, fotografií," řekl Martin Sedeke. 

Místo by mělo sloužit mimo jiné i jako zkušebna. Náklady jsou aktuálně vyčísleny na 80 až 90 milionů korun.

"Zdroje financování budou asi kombinované, protože je zcela zřejmé, že z vlastních zdrojů to MČ financovat není schopná. To znamená, že něco půjde z rozpočtu městské části, o něco budeme žádat Magistrát hlavního města Prahy a něco budeme hledat v různých grantech, které se na tyto účely poskytují," řekl Martin Sedeke.  

Víceúčelové kulturní zařízení by v městské části Praha 11 mohlo být otevřeno nejpozději v roce 2025.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu