• Načítám...
>

Florbal Chodov slaví 30. výročí svého založení

  • 23. listopadu 2021,
  • 11:47,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

Klub Florbal Chodov slaví 30 let od svého založení. Aktuálně patří mezi nejstarší a největší kluby v České republice. Své výročí oslavil i výhrou nad klubem Sparta Praha.

Reklama

Ve Sportovní hale Jižní Město v Praze 11 se spolu utkaly florbalové kluby Florbal Chodov a Sparta Praha. Chodovský klub je jedním z nejstarších klubů v České republice a letos slaví 30. výročí svého založení.

"Určitě patří mezi perly Jižního Města co se týče sportovních oddílů, protože je tady 30 let, to znamená od doby svobody a dlouhodobě patří mezi elitní týmy českého florbalu, jak v mužské, tak ženské kategorii. Pro městskou část je asi nejdůležitější, že má jak tu mužskou, tak ženskou složku od žáků až po muže," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Klub taktéž patří k největším v republice. Dnes v něm působí více než 500 hráčů a čtyři desítky trenérů. Florbalisti se na zápas se Spartou Praha zodpovědně připravovali. 

"Znamená to pro nás zápas v týdnu, což je vždy složité, protože hráči chodí do práce a do školy. Normálně trénujeme třikrát až čtyřikrát týdně společně + mají kluci individuální tréninky, ale teď v poslední době je těch zápasů tolik, že jsme rádi za jeden trénink v týdnu," řekl David Podhráský, hlavní trenér.

Na samotné utkání i přes zpřísnění vládních opatření dorazilo velké množství fanoušků.

anketa

Florbal Chodov již 30 let nabízí v Praze 11 jeden z aktuálně nejoblíbenějších sportů. Městská část podporu sportovních aktivit v Praze 11 považuje za klíčovou.

"Dnes jsou děti už dva roky víceméně uzavřeny, čili ten sport má tolik aktivit, je to v podstatě i taková hudba života, jednou jste nahoře a jednou dole. Já si myslím, že sport vás naučí do života mnohé," řekl Jan Stárek.

Klub Florbal Chodov má na kontě nespočet významných úspěchů. A po utkání ve Sportovní hale Jižní Město si k nim může připsat i vítězství nad Spartou Praha 7:6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu