• Načítám...
>

Chodovská tvrz přesunula adventní koncert na leden

  • 16. prosince 2021,
  • 8:47,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Zrušený adventní program i přesunutý koncert Jaroslava Svěceného. To je předvánoční Chodovská tvrz, která tak reaguje na vládní protiepidemická opatření. Vánoce tu tak připomíná pouze betlém, jehož autorkou je výtvarnice Bára Voldrábová.

Reklama

Nejen vánočních trhů se dotkla vládní protiepidemická opatření. Výjimkou nejsou ani kulturní akce. Například Praha 11 musela zrušit dlouho připravovaný adventní program.

"Měli zde být řezbáři, měly zde být ukázky řemeslných prací, měl tam být i nějaký dobročinný přesah, protože jsme tady měli mít stánky neziskových organizací, takže nás to velice mrzí, nezazní tady koledy naživo, nezazní tady Rybovka, tak jako jsme tady dělali několik posledních let. Měli jsme tady mít dětské sbory, měl tady být betlém s živými zvířátky i s živými herci," řekla Iva Molenová, ředitelka Kulturního Jižního Města.

Na Chodovské tvrzi tak místo adventního programu připomíná vánoční atmosféru alespoň betlém. Ten je dílem kladenské výtvarnice Báry Voldrábové. Zrušení se dotklo také plánovaného adventního koncertu.

"Koncert, který jsme původně měli mít jako vánoční, sice není, ale bude koncert novoroční, bude to barokní koncert, budou tam skladby Antonia Vivaldiho , Arcangela Corelliho, Jeanne - Marie Le Clera, italské, francouzské, německé a české baroko. Budu hrát s výbornou cembalistkou Jitkou Navrátilovou a posluchači samozřejmě uslyší nádherné italské housle z 18. století. Já na tvrzi hrávám od roku 1988, tenhle dům prostě patří do mého srdce, tak se na něj přijďte podívat," řekl Jaroslav Svěcený, houslista.

Jaroslav Svěcený zahraje na Chodovské tvrzi 20. ledna. Vstupenky zakoupené na původně plánovaný adventní koncert zůstávají v platnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu