• Načítám...
>

Lokalitu Na Jelenách v Praze 11 čekají změny

  • 21. prosince 2021,
  • 18:32,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

Lokalitu Opatov - Na Jelenách čekají velké změny. Cílem je pochopitelně rozvoj území. Na místě by v budoucnu mohla vzniknout zástavba kombinující služby, obchody, administrativu a bydlení.

Reklama

Městská část Praha 11 hodlá v následujících letech rozvíjet dosud nevyužívanou lokalitu Na Jelenách. Jedná se o největší nezastavěnou plochu na Jižním Městě.

"To údolí bylo doteď využíváno velmi málo. Tady kousek od nás je Betonárka, na kraji to lemují nějaké průmyslové objekty, ale v reálu to území využívané není. Takže v tomto smyslu je to největší rozvojové území, které na Praze 11 máme," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Městská část na základě vzniklé územní studie iniciovala v lokalitě změnu územního plánu. Cílem bylo změnit funkci určující charakter budoucí zástavby a to z funkce nerušící výroba na funkci smíšenou. Smyslem bylo neumožnit v lokalitě stavbu logistického centra, ale pokrýt ji naopak zástavbou, která bude kombinovat služby, obchody, administrativu a bydlení.

"Pokud projde ta změna a bude tady smíšené území, tak v rámci toho rastru, který v té studii je, by to bylo větší množství objektů nižší podlažnosti, maximálně jsou tam myslím 4 patra, které by vytvořily jakési samostatně fungující území, takže by tam byly byty, drobné obchody. Žádné velké obchodní centrum, ale to, co běžně potřebujete, když vyjdete z domu a potřebujete si rychle něco koupit, to určitě. K tomu služby a samozřejmě se předpokládá, že by to bylo možné i doplnit buď něčím, co slouží výzkumu, případně určitě tady bude předškolní zařízení či administrativní komplexy," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Návrh na změnu územního plánu předala Praha 11 hlavnímu městu. Změna by mohla být realizována v průběhu roku 2022, nejpozději v roce 2023. Stavba by mohla v lokalitě započít už v roce 2025.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu