• Načítám...
>

Praha 11 předala ocenění manželům Paulovým

  • 24. února 2022,
  • 17:44,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

Tomáš a Zuzana Paulovi jsou čeští reprezentanti v curlingu a na Zimních olympijských hrách vybojovali šesté místo. Manželé jsou obyvateli Prahy 11 a od zástupců radnice dostali za sportovní zásluhy ocenění. Jaké mají manželé Paulovi cíle do budoucna? Dozvíte se v reportáži.

Reklama

Městská část Praha 11 předala ocenění za sportovní zásluhy manželům Tomášovi a Zuzaně Paulovým. Ti jsou hvězdami curlingu v kategorii smíšených dvojic a reprezentovali Českou republiku na Zimních olympijských hrách, kde získali šesté místo. V Praze 11 trénují, městská část je ale také jejich domovem.

"My jsme jim předali ocenění za to, že svou pílí a svým uměním ve sportu reprezentují jak Českou republiku, tak i naši městskou část Prahu 11, takže jsme jim touto formou poděkovali," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Manželům Paulovým jsme předali pamětní medaile, děkovný diplom a drobné dary jako kytici pro paní a pro pána takový velký dárkový koš," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Manželé Paulovi předvedli na olympijských hrách nevídaný výkon a bylo znát, že se oba partneři skvěle doplňují. Manželský pár se dokonce seznámil přímo na tréninku curlingu. 

"Tehdy jsme oba dva hráli za čtyřkové týmy tu standardní variantu curlingu, já za svůj tým a Tomáš za mužský tým. Myslím si, že jsme spolu ani nehráli nebo nehráli jsme proti sobě, ale seznámili jsme se prostě uprostřed turnaje a už jsme se tak nějak začali vídat," řekla Zuzana Paulová, česká reprezentantka v curlingu.

Manželům to s koštětem na ledě jde opravdu výborně a vždy se vzájemně náležitě povzbuzují. Zeptali jsme se proto, jestli se partneři hlasitě podporují i v případě, že se chopí koštěte doma kvůli úklidu domácnosti. 

"Ne to ne, to bych si netroufla takhle křičet na Tomáše, jako na něj křičím na ledě a hlavně náš úklid vypadá tak, že se to snažíme všechno co nejvíce zjednodušit, aby to nebylo na nás, takže jsme si pořídili všechny hračky typu robotický vysavač, takový ten samostěr na okna, ať to nemusíme dělat my," řekla Zuzana Paulová, česká reprezentantka v curlingu.

Oba sportovci považovali účast na Zimních olympijských hrách za jeden ze svých největších životních snů. Dosáhnout ale hodlají i dalších cílů. 

"Víme, že už dlouhou dobu nejezdíme na mistrovství světa a naše poslední medaile z mistrovství světa je z roku 2013, takže naším snem je znovu se podívat na pódium na mistrovství světa," řekl Tomáš Paul, český reprezentant v curlingu.

O tom, že budou manželé Paulovi sklízet i další sportovní úspěchy, rozhodně není pochyb. A trénovat by časem mohli i v curlingové hale nového zimního stadionu, který městská část aktuálně staví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu