• Načítám...
>

Praha 11 schválila rozpočet

  • 4. dubna 2022,
  • 9:40,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Revitalizace vnitrobloků, rekonstrukce domova pro seniory či velkolepé Dny Prahy 11. To je výčet několika investičních akcí, se kterými pro letošní rok počítá schválený rozpočet Prahy 11.

Reklama

Zastupitelé Prahy 11 schválili rozpočet pro letošní rok. Městská část tak nemusí nadále hospodařit v rozpočtovém provizoriu a mohou například opět probíhat stavební práce v budově bývalé ubytovny Sandra. Rozpočet pro rok 2022 počítá hned s několika velkými investičními akcemi.

"V oblasti životního prostředí hlavně doufám, že se nám podaří letos zrevitalizovat několik vnitrobloků. Jedna akce na Jižním Městě II již běží, druhou teď startujeme výběr zhotovitele a třetí případně možná i čtvrtou, na to snad dojde v nejbližších měsících. Další téma, na kterém mi velmi záleží, je intenzivnější péče o veřejné plochy zeleně. V letošním rozpočtu máme začleněnou speciální jednotku, která bude daleko operativněji připravená plnit úkoly, které budeme mít. Budeme mít podněty od občanů, úředníků nebo koneckonců i nás politiků," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

V oblasti kultury počítá rozpočet s podporu mnoha akcí. I v letošním roce se obyvatelé mohou těšit také na tradiční Dny Prahy 11.

"Kde máme slíbeno opravdu dobré jméno hlavního headlinera, ale to nechceme zakřiknout. Až to bude potvrzeno, tak to oznámíme. V oblasti sportu se zejména jedná o infrastrukturu, byli bychom rádi, aby přibyl další pumptrack, aby přibyly další workouty, to jsou všechno projekty, které jsou v chodu a v neposlední řadě doufáme, že se nám v nejbližších měsících podaří dosáhnout toho, aby nám byl svěřen opravdu vhodný pozemek pro celé alternativní sportovní hřiště na okraji Jižního Města, kde by mohl vzniknout pumptrack, skatepark a další," řekl Jakub Lepš. 

V rozpočtu pro letošní rok je naplánováno také několik investičních akcí v oblasti dopravy.

"Co se týče investic, tak nás čekají převážně dvě stavby. První je kompletní rekonstrukce lávky u metra Háje, tzv. Otíkova lávka, byť ta originální dřevěná byla o pár metrů dále. A co se týče nové výstavby, tak se bude obnovovat zbouraná lávka u Polikliniky Opatovská. Dále to bude tradičně rozvoj cyklistické dopravy, protože jak říkám, dlouhodobě má Jižní Město potenciál stát se Mekkou cyklodopravy na Praze díky relativní rovině," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Schválený rozpočet počítá také například s velkou rekonstrukcí Domova seniorů Janouchova a dalšími investicemi.

"Takové detašované pracoviště tohoto domu seniorů ve Vejvanovského ulici, tam je rekonstrukce domu, který je teď opuštěný a mělo by tam vzniknout zase asi nových 30 lůžek pro naše seniory. Třetí je zahrada Křejpského, ta je u Komunitního centra Mezi Domy a je to začátek, vlastně první etapa rekonstrukce této zahrady, která to velmi potřebuje. To už je taková menší akce," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Pokračovat bude také služba Senior taxi, na kterou plánuje radnice vypsat výběrové řízení na poskytovatele. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu