• Načítám...
>

V Praze 11 nově uklízí speciální pohotovostní tým

  • 3. května 2022,
  • 8:39,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

V Praze 11 funguje nová úklidová služba. Speciální tým bude reagovat na podněty obyvatel a na místo přijede uklidit nebo odstranit problém v co nejkratší možné době. Službu zřídilo vedení městské části. Fungovat bude během pracovního týdne vždy od sedmi do patnácti hodin.

Reklama

Na území Prahy 11 operuje nová speciální úklidová jednotka. Do ulic a dvorů od začátku dubna vyjíždějí Hana s Bárou. Obě pracovnice teď budou obyvatelé jedenáctky vídat pravidelně. Jsou totiž součástí nové služby pohotovostního úklidu. Tu zřídilo vedení městské části. Cílem služby je rychlý a efektivní úklid všude tam, kde to bude potřeba.

"Předmětem té činnosti je zejména rychlý úklid, ať již nějakého vzniklého nepořádku, vysypaný odpadkový koš, zametení nedopalků, odklízení exkrementů a všechny závady, co občan vidí a co ho trápí," řekl Zdeněk Hamaj, místopředseda představenstva Jihoměstské majetkové a.s.

Hana a Bára jsou stálými členkami nové služby. Do terénu vyjíždějí každý všední den od sedmi hodin ráno do tří odpoledne. V poslední době byl jejich denním chlebem hlavně úklid na dětských hřištích. Připravené jsou ale reagovat hlavně na podněty obyvatel.

"Na telefony občanů nebo emaily reagujeme v podstatě okamžitě, ještě ten den problém odstraníme nebo se snažíme vyřešit jejich požadavek v nejbližším termínu," řekla Bára Řádková, pracovnice Jihoměstské majetkové a.s.

"S čím jste se tedy doposud v terénu setkaly? S něčím zajímavým nebo třeba netradičním."

"Od uklízení vánočních stromků ještě v tuto dobu, tak jinak takové ty běžné úklidy," řekla Bára Řádková, pracovnice Jihoměstské majetkové a.s.

Vedení městské části zřídilo speciální jednotku kvůli narůstajícímu počtu hlášených problémů. Bára s Hanou tak zasáhnou vždy na místech, která budou mít nahlášená. Další pracovníci Jihoměstské majetkové tak nebudou muset přerušovat svou plánovanou práci.

"Mají hodně práce, mají seče, vysazují stromy, odplevelují záhony a tak dále. Působilo to logistické problémy. Proto jsme se rozhodli, že pro letošní rozpočtový rok přidáme novou položku do rozpočtu. Člen rady, zastupitel, úředník a samozřejmě v první řadě kterýkoliv občan může zatelefonovat nebo poslat email, popsat ten problém a ta jednotka může okamžitě vyjet na místo a ten problém řešit," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

A to nejdůležitější na závěr. Obyvatelé Prahy 11 se na novou službu mohou se svými požadavky obracet na telefonní číslo 702 991 991. Další variantou je pak možnost napsat email na uklid@jihomestska.cz. Podle vedení městské části mohou lidé ideálně přidat také fotografii přímo z místa. Pro obě pracovnice tak bude snazší se před výjezdem připravit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu