• Načítám...
>

Revitalizace vnitrobloku v Hrudičkově ulici

  • 3. června 2022,
  • 12:41,
  • PRAHA 11,
  • Johanka Hubičková

Městská část Praha 11 na žádost obyvatel Hrudičkovy a okolních ulic revitalizovala hřiště ve vnitrobloku. Obyvatelé trvali na zachování zeleně, laviček a sami se rozhodli pro posilovací stroje. Dotace na opravu a renovaci poskytl městské části Praha 11 Magistrát hlavního města Prahy.

Reklama

Původně magistrátní pozemek ve vnitrobloku Hrudičkovy ulice byl revitalizován městskou částí Praha 11 a uveden do provozu.

"Já jsem při nástupu do funkce počátkem roku 2019 zdědil projekt, který se ovšem místním úplně nelíbil. Tak jsme v červnu 2020 svolali setkání místních obyvatel, kde se účastnila řada místních a těch jsme se ptali, co by tady nejvíce chtěli nebo naopak nechtěli. Po opravě projektu jsme přistoupili k realizaci, která již potom byla v řádu týdnů," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Původní plán byl nakonec pozměněn. Změny se týkaly hlavně povrchových úprav.

"Oproti té minulosti tady byl asfalt, máme tu nový povrch, který je samozřejmě také nepropustný, protože se jedná o povrch pro sporty. Je to povrch, který je daleko méně hlučný, což byl jeden z požadavků místních, což plně chápu. Kde to šlo, tam máme alespoň částečně propustné povrchy, takže místo asfaltu dlažba nebo zde pod cvičícími stroji je to mlat - povrch zcela propustný," řekl Jakub Lepš. 

Stromy a lavičky si zdejší obyvatelé přáli i v upravené variantě hřiště ponechat. Nezapomnělo se ani na malé děti a tak v části hřiště vznikla tabule pro malování.

"Tady byl od začátku požadavek na to, aby přibyly lavičky ve stínu i na slunci, takže jsme je přidali. Z původních dvou je jich tady šest. Stroje jsme vybrali tak, že si o ně lidé řekli a chtěli venkovní fitness stroje, takže by tady mělo být břicho, nohy, ruce, záda. Když to člověk projde, tak je to poctivé cvičení pro všechny věkové kategorie s výjimkou malých dětí, které nedosáhnou na šlapky," řekla Kristýna Jirsová, koordinátorka Zdravé Prahy 11.

Hřiště se místním obyvatelům líbí a plně jej využívají.

anketa

Revitalizace hřiště v Hrudičkově ulici vznikla na přání jejích obyvatel. Městská část Praha 11 toto přání splnila a tak si návštěvníci hřiště mohou užívat aktivní odpočinek i relax. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu