• Načítám...
>

Senioři z Prahy 11 vyrazili na plavbu po Vltavě

  • 8. června 2022,
  • 8:26,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

Praha 11 a akciová společnost Jihoměstská sociální pozvaly seniory na plavbu parníkem po Vltavě. Akce je už tradičně velmi oblíbená. A je skutečně o co stát.

Reklama

Praha 11 a akciová společnost Jihoměstská sociální připravily pro seniory zážitkovou plavbu po Vltavě. Na nejkrásnější zákoutí metropole se mohli senioři dívat přímo z paluby parníku, kde pro ně bylo připraveno i pohoštění a hudební doprovod. 

"Smyslem těchto akcí, stejně jako těch ostatních, je hlavně těm lidem nabídnout společenský kontakt, volnočasové aktivity, abychom je vytáhli z těch jejich domovů a myslím si, že po dlouhém období spojeným s covidem a i s těmi událostmi, které na nás jdou všude kolem z médií si myslím, že to je takové užít si něco s přáteli a sdílet společné zážitky," řekla Jana Holubová, sociální pracovnice v Jihoměstská sociální a.s..

"Mají možnost se za velmi zvýhodněnou cenu podílet na této plavbě, mají tu občerstvení a mají to od Prahy 11 jako takový bonus v rámci součinnosti naší radnice. Určitě je to tradiční akce, jediný, kdo nám to přerušil, bylo to covidové období, takže je to věc, kterou Praha 11 pořádá pravidelně," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Parník odplouval z náplavky pod Nemocnicí Na Františku a pokračoval historickým centrem až pod Vyšehrad a zpět. Zájem o plavbu parníkem po Vltavě je ze strany seniorů už tradičně velmi vysoký. 

anketa

Počasí plavbě skutečně příliš nepřálo. Náladu si tím však zúčastnění pokazit nenechali a užili si příjemně strávené odpoledne. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu