• Načítám...
>

Zavřenou restauraci Pavlovín možná odkoupí městská část

  • 10. června 2022,
  • 13:53,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

Chodíte rádi do parku u Chodovské tvrze? Pak už jste si nejspíš všimli, že tamější restaurace Pavlovín je už delší dobu uzavřena. Co se s objektem bude dít dál a jaké možnosti má například přímo samotná městská část? Zjišťovali jsme v reportáži.

Reklama

Každý, kdo chodí do parku u Chodovské tvrze, si mohl všimnout, že tamější restaurace s názvem Pavlovín je už nějakou dobu trvale uzavřena. Objekt je nyní nabízen k prodeji a stal se tak jedním z témat jednání zastupitelstva městské části Praha 11. Hnutí ANO totiž podalo návrh, aby restauraci odkoupila městská část. 

"Restaurace Pavlovín je v tuto chvíli zavřena, protože pravděpodobně nepřežila situaci s covidem a celé okolí toho parku je vlastněno městskou částí, respektive magistrátem a pouze pozemek plus ta přilehlá budova patří soukromému investorovi. My bychom tímto způsobem i rádi napravili ten stav, který tady historicky vznikl a střelili to, aby ty pozemky v rámci toho parku patřily magistrátu, potažmo městské části," řekl Martin Horák, zastupitel MČ Prahy 11.

Rada městské části odkoupení restaurace podporuje. Ukázalo se totiž, že radnice už delší dobu komunikuje přímo s majitelem objektu o možnostech koupě. Rozhodovat ale bude až požadovaná cena. 

"Městská část to nemůže koupit za jinou cenu, než dle znaleckého posudku a nyní tedy otázka zní, jestli cena dle znaleckého posudku bude splňovat představy o ceně majitele. Já jsem to prezentoval svým kolegům, ty rozhovory, které proběhly, na poradě vedení městské části, přibližně asi před 7 týdny. Porada vedení mi před 7 týdny uložila, abych jednal a abych se majitele dotázal, zda-li je to ochoten prodat za cenu dle znaleckého posudku, který si městská část nechala vypracovat," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Jednání tedy probíhají. Už teď je ale jasné, že občané by znovuotevření restaurace velmi ocenili.

anketa

Na podporu návrhu o odkoupení restaurace vznikla i petice. Podle ní by potom mohla být restaurace provozována za příznivé ceny a byla by pod kontrolou městské části, podobně jako kavárna Mezi Domy v Křejpského ulici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu