• Načítám...
>

Zastupitelstvo MČ Praha 11 řešilo přestavbu kotelny Vojtíškova

  • 10. června 2022,
  • 13:53,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

.

Reklama

Zastupitelstvo Prahy 11 na svém červnovém zasedání probíralo mimo jiné i další kroky ohledně přestavby kotelny Vojtíškova. Na místě má vzniknout třípatrová ubytovna. Projekt se ale setkal s velkou nevolí ze strany místních obyvatel. Podle aktuálních informací nebyly splněny podmínky pro povolení stavby a Hnutí ANO proto navrhlo, aby městská část vypověděla smlouvu o nájmu pozemku, který radnice investorce pronajala.

"Městská část pronajala pozemky pro parkovací stání, která tam vybudovaná nebyla, naopak místní se proti tomu vzbouřili, ta dohoda tam nedopadla a podle mých informací skončila územní rozhodnutí tak, že to nebylo schváleno, kvůli tomu, že tam bylo málo parkovacích míst. Proto bychom rádi vypověděli tu smlouvu o tom parkování, aby tam nemohlo dojít k tomu, že třeba ten investor změní ten záměr proti původním plánům a postaví se tam něco, o čem třeba městská část vůbec nevěděla," řekl Ondřej Prokop, zastupitel MČ Praha 11.

"Klidně podpořím tu výpověď té smlouvy, za mě osobně to byla věc odboru majetku, který s tím přišel a nějak blíže jsme tu otázku nezkoumali, prostě s tím přišel náš gesční radní a koaliční kolega, takže jsme podpořili ten jeho tehdejší návrh," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Jednání se zúčastnil i občan Jan Dohnálek, který stojí za aktivizací místních obyvatel. 

"Od začátku s tím projektem nesouhlasím a co vím, tak občané také, respektive bych řekl, že 99 nebo 100 občanů s tím nesouhlasí," řekl Jan Dohnálek, občan.

anketa

Ke kauze se vyjádřila i samotná investorka. 

"Nám přišlo vyjádření z magistrátu, pokračujeme dále v řízení, vyrovnali jsme se se všemi stanovisky a co se týká smlouvy na pozemek, tak tam je to ve fázi asi tak, protože to museli projektanti zakomponovat kompletně do projektové dokumentace, musely se k tomu udělat veškeré vyjadřovačky a veškerá stanoviska a to je samozřejmě drahé, tak to bychom potom museli požadovat na městské části, aby nám to kompenzovala a zaplatila," řekla Jitka Zvěřinová, investorka.

Zastupitelstvo o bodu diskutovalo do pozdních hodin, kdy bylo jednání přerušeno. Další projednání návrhu a samotné hlasování by mělo proběhnout do 14 dnů v rámci pokračování zastupitelstva. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu