• Načítám...
>

Festival Tóny Chodovské tvrze nabídl nový svěží směr

  • 26. července 2022,
  • 13:28,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Hudební festival Tóny Chodovské tvrze i letos zaznamenal velký divácký úspěch. Program nabídl nový a svěží směr. Jednou z hvězd festivalu byl i pěvec Štefan Margita, který představil písně ze svého nového alba s názvem Intimity.

Reklama

Především vážná hudba, ale i další hudební žánry představil festival Tóny Chodovské tvrze. Dramaturgie letošního 19. ročníku nabídla program s novým a svěžím směrem.

"Letos jsme ve spolupráci s ředitelkou Kulturního Jižního Města paní Ivanou Malenovou a jejími pracovníky trošku obměnili tu dramaturgii. Ale troufnu si říct, že to jsou pořád ty staré dobré Tóny Chodovské tvrze, jak je návštěvníci znají. A ten velký zájem, který letos o ten festival zažíváme, potvrzuje, že má své místo a má své publikum," říká místostarosta MČ Praha 11 a předseda Kulturního Jižního Města, Jakub Lepš. 

Jednou z hvězd festivalu byl i tenor Štefan Margita, který se z operního světa vydal do světa šansonu. Publiku představil písně z nového alba za doprovodu klavíru a violoncella. 

"Strašně se těším, že tady zazpíváme věci, které v podstatě zazní poprvé. Připravili jsme repertoár, který je z poslední desky. Vyšla u Supraphonu a jmenuje se Intimity," prozrazuje tenor Štefan Margita. 

"Troufnu si říct, že na každém koncertě se něco nového naučím. Takže pro mě jakožto začínajícího zpěváka je to velká čest a velká škola," dodává zpěvák a a skladatel Michal Kindl. 

 Vysokou atraktivitu a unikátnost festivalu zaručuje i neopakovatelná komorní atmosféra nádvoří Chodovské tvrze. Koncerty jsou tak většinou zcela vyprodané. 

"Ten velký zájem ze strany diváků i o letošní ročník festivalu Tóny Chodovské tvrze je pro nás jasným signálem, že v roce 2023 by měl být uspořádán jubilejní 20. ročník," dodává místostarosta MČ Praha 11 a předseda Kulturního jižního Města, Jakub Lepš. 

 Informace o dalším ročníku naleznou zájemci na webových stránkách Chodovské tvrze. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu