• Načítám...
>

Nová pumptracková dráha je zárodkem přeměny Opatova

  • 15. září 2022,
  • 11:34,
  • PRAHA 11,
  • Marek Tereba

Lokalita v okolí stanice Opatov se začne brzy proměňovat v nové centrum Jižního Města. První zárodek Nového Opatova je nová pumptracková dráha.

Reklama

Testovací jízdou slavnostně otevřeli zástupci vedení Prahy 11 novou pumptrackovou dráhu nedaleko stanice metra Opatov. 

"Já jsem osobně velmi rád, že máme zase nové sportoviště na Jižním Městě. Ve spolupráci se společností Finep došlo k otevření pumptracku, jedná se již o třetí sportoviště podobného typu a toto má tu unikátnost, že je na soukromém pozemku a investor se rozhodl tento pumptrack věnovat občanům a především dětem Jižního Města," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Já jsem hrozně rád, že pumptrack Nový Opatov máme, společnosti Finep je potřeba poděkovat, protože realizovala ten pumptrack ještě dříve, než musela. Já si myslím, že je vidět za mnou, že děti si to užívají a já jsem opravdu strašně rád, že se to podařilo zorganizovat ještě teď," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Právě otevření pumptrackové dráhy je jen první vlaštovkou Nového Opatova. Projektu, který v následujících letech promění dnes nevzhledné okolí stanice.

"Prakticky se jedná o území, které bylo 30 let bez nějaké údržby a kde to území bylo historicky určeno k nějaké výstavbě. Dohodou by zde měla vzniknout smíšená zástavba, to znamená zhruba 50 % bytů, zhruba 40 % kanceláří a 10 % obchodu a služeb, takže je to podle mě pro Jižní Město přínos, protože lidé zde mohou bydlet, zároveň pracovat a když budou v odpoledních hodinách chtít, tak si mohou na pumptracku zajet a zrelaxovat," řekl Jiří Dohnal.

"My jsme rádi, že můžeme dnes otevřít první zárodky toho Nového Opatova a pumptrack. Sázíme budoucí aleje, parky a věříme, že brzy začneme realizovat celý projekt, který obsahuje obrovské veřejně přístupné vodní plochy s filtrovanou vodou, zcela nové náměstí, zcela nový vestibul, eskalátory a výtahy, takže se poprvé v historii lidé na Praze 11 dostanou bezbariérově k autobusům a k metru, obrovské parky, bytové domy, kanceláře a také obchodní plochy, vodní prvky, to všechno bude obsahovat projekt Nový Opatov," řekl Vladislav Dykast - ředitel úseku akvizice a inženýring společnosti Finep.

Přestavba území by podle starosty Jiřího Dohnala mohla začít během následujících pěti let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu