• Načítám...
>

Praha 11 má nové vedení

  • 23. prosince 2022,
  • 12:43,
  • PRAHA 11,
  • Monika Rusová

Městská část Praha 11 má nové vedení. Po čtyřech letech starostu Jiřího Dohnala střídá Šárka Zdeňková. V naší reportáži vám představíme všech devět členů nové rady.

Reklama

Starostkou Prahy 11 se stala lídryně vítězného Hnutí pro Prahu 11 - Šárka Zdeňková.

Ve funkci nahradila Jiřího Dohnala. Podpořilo ji 18 ze 34 přítomných členů zastupitelstva a jeden byl nepřítomen. 

Koalici na Jižním Městě domluvilo Hnutí pro Prahu 11, Piráti a Praha 11 Sobě. 

"Já jsem byla čerstvě zvolena starostkou, takže bych ráda, aby všechny naše vize, které se promítly do volebního programu a které jsme slibovali voličům, jsme měli možnost realizovat, což velmi doufám, protože si myslím, že koaliční partneři a koaliční smlouva tomu napomohou. Myslím si, že hlavně zásadní je taková změna stylu politiky, kdy si myslím, že radnice by měla být vstřícná ke svým občanům a že by u nás měli najít zastání," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí pro Prahu 11) - starostka MČ Praha 11.

"Já bych se velice ráda zaměřila na ochranu stávajících zelených ploch, ale kromě toho bych ráda nějakým způsobem rozšířila aktivity městské části v oblasti hospodaření s dešťovou vodou a vůbec adaptace na klimatickou změnu," řekla Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11) - místostarostka MČ Praha 11.

"Rád bych se zaměřil na to, co už tady dobře funguje dlouhá léta, to znamená podpořit péči o seniory, o lidi, kteří potřebují pomoc," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

"My vlastně v současné době máme před sebou asi dva veliké milníky, oproti tomu předchozímu volebnímu období. První z nich je vybudování adrenalin parku a nějaké další kulturní centrum na Hájích," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - radní MČ Praha 11.

"V první řadě chceme udržet financování školství aspoň na té úrovni, jako doposud. Potom chceme rozvíjet inovativní způsoby vzdělávání, také bychom pro jihoměstské děti otevřeli rádi novou obecní lesní školku," řekl Michal Veselský (Praha 11 Sobě) - radní MČ Praha 11.

"Jeden z mých stěžejních úkolů je alespoň částečně zlepšit parkování místních občanů v rámci Jižního Města a můj plán je postavit aspoň jeden parkovací dům," řekl Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

"V oblasti investic a správy majetku bych se chtěl věnovat primárně dokončení rekonstrukce budovy Sandra a zahájení projektu výstavby veřejného koupaliště na Jižním Městě," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

"Jako radní pro otevřenou radnici bych rád elektronizoval co nejvíce procesy ve směru k občanům a radnice a předávání informací z radnice," řekl Josef Kocourek (Piráti) - radní MČ Praha 11.

"Jako radní pro finance povedu svoji gesci koronavirovému rozpočtu s důrazem na programové priority. Finanční rezervy naší městské části jsou značně rozpuštěné a proto bude nutné dlouhodobě zvyšovat prostředky na příjmové stránce, jako jsou dotace hlavního města, EU či ministerstev," řekl Marek Milaberský (Hnutí pro Prahu 11) - radní MČ Praha 11.

Programové prohlášení nové rady bude zveřejněno do 3 měsíců. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu