• Načítám...
>

Vedení Prahy 11 má výhrady k projektu Sky Opatov

  • 31. ledna 2023,
  • 14:55,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Nejen obyvatelé, ale i vedení radnice nesouhlasí se současnou podobou projektu Sky Opatov. V jeho rámci plánuje soukromý developer vybudovat devítipatrový dům poblíž ulice Opatovská.

Reklama

Na pozemku poblíž ulice Opatovská by měl vyrůst v budoucnu několika patrový dům. Proti podobě projektu Sky Opatov, který v těchto místech plánuje vybudovat soukromý developer, ale vyslovilo nesouhlas vedení Prahy 11.

"Záměr Sky Opatov je "jeden z těch šťastnějších", které ještě nedošly k územnímu stavebnímu povolení a k nějakému zasmluvnění městskou částí k nějakým nevratným krokům, tudíž je možnost za městskou část do toho záměru hovořit a to zcela v souladu s názorem místních obyvatel. Tudíž jsme jako za radu podali kritické připomínky, rada vyjádřila nesouhlas s tou výstavbou, tudíž máme příležitost to nějakým způsobem ovlivnit," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí pro Prahu 11), starostka MČ Praha 11.

Proti jsou také obyvatelé domů, které stojí v těsné blízkosti budoucí stavby.

"My se tady spolu se zástupci zdejších společenství vlastníků jednotek a bytových družstev snažíme už přibližně rok předkládat své námitky týkajících se tohoto projektu, této předkládané podoby, protože si myslíme, že ta devítipatrová budova by zkrátka výrazně omezila kvalitu bydlení," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě), místostarosta MČ Praha 11.

"Bavíme se o devíti podlažním baráku s tím, že my jsme osmipatrák a vezmu to jen zkráceně. Když se to tady postaví a skutečně to projde, tak nám všem to tady zastíní kompletně ty jednotlivé byty, ta investice, kterou tady leckdo splácí, má na to hypotéky i na třicet let, tak samozřejmě ztrácí a ten osvit plus ta pohoda v těch bytech je asi největší úskalí," řekl Jiří Cigánek, předseda bytového družstva.

Současné vedení Prahy 11 předložilo své námitky k tomuto projektu a pokusí se zabránit jeho realizaci v této podobě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu