• Načítám...
>

Rozpočet MČ Praha 11 pro rok 2023 byl schválen

  • 13. února 2023,
  • 12:23,
  • PRAHA 11,
  • Monika Rusová

Ve čtvrtek 9. února 2023 se konalo třetí zasedání zastupitelstva městské části Praha 11. Poprvé se pod vedením nové rady projednával rozpočet pro letošní rok, který byl v pozdních hodinách schválen. Rozpočet je hodnocen jako vyrovnaný. Příjmy i výdaje jsou vyšší než tomu bylo v roce předešlém.

Reklama

Nový rozpočet městské části Praha 11 byl schválen. Radnice Prahy 11 bude v roce 2023 hospodařit s příjmy 526 milionu a výdaji 931 milionu korun. 

Na programu zastupitelstva bylo projednávání rozpočtu na letošní rok poprvé a tak se o něm jednalo několik hodin. 

"Rozpočet je koncipován jako vyrovnaný, s příjmy okolo 526 milionů a výdaje jsou okolo 931 milionů korun. A ten rozdíl 405 milionů je řešen formou vkladu přebytky z loňských let a tím pádem se stává vyrovnaný podle zákona ve městě Praze," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Největší částka z výdajů bude použita na provoz městské části a běžné výlohy, a to v hodnotě přes 545 milionu. 

"Po schválení rozpočtu končí takzvané rozpočtové provizorium městské části a je možné potom vypisovat výběrová řízení a v podstatě rozeběhnout investice pro celou Prahu 11," řekl Jiří Dohnal (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Přes 275 milionů bude radnice investovat do bydlení, komunálních služeb a územního rozvoje. 

"My jsme chtěli do rozpočtu zařadit věci zejména do veřejného prostoru, takže by tam měla přibýt položka vodní prvky, máme ještě nějaké konkrétní nápady, kam bychom mohli fontány na Jižním Městě umístit. Jako první by to mohlo být Pošepného náměstí nebo náměstí před ZŠ Campanus, potom bychom rádi rozšířili květiny po Jižním Městě, takže i tu položku jsme tam zařadili, potom dále na opravy a potom bychom ještě rádi prověřili hospodaření městské části, tudíž jsme navýšili i položku na audity a připravujeme audity městské společnosti," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí pro Prahu 11) - starostka MČ Praha 11.

"My máme v letošním roce poprvé alokované peníze na projektovou dokumentaci adrenalin parku, za to jsme moc rádi, protože to je projekt, který bychom rádi během těch následujících čtyř let stihli," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - radní MČ Praha 11.

Mimo jiné můžou obyvatelé Prahy 11 očekávat i opravu Otíkovy lávky, bezpečné Háje a Opatov, opravu pochozí zóny, finální etapu rekonstrukce ubytovny Sandra a vánoční trhy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu