• Načítám...
>

Kriminalita v Praze 11 klesá

  • 8. března 2023,
  • 13:32,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Podle dat Policie České republiky dlouhodobě klesá kriminalita v jedenácté městské části. Stále však převažuje majetková trestní činnost. S touto problematikou chce Praha 11 i nadále bojovat.

Reklama

Kriminalita v Praze 11 klesá. Vyplývá to z dat Policie České republiky, které má městská část k dispozici.

"Podle mých znalostí je to tak, že by se měla situace zlepšovat, covidová doba do toho samozřejmě přinesla takové nestandardní jevy, to znamená, že se snížila kriminalita. Nejvíce problémů je asi, a to je celopražský trend, v majetkové oblasti, to znamená krádeže, vloupání a jiná majetková trestná činnost. Ohledně těch majetkových trestných činů - je to asi celopražský trend, sídlištní zástavba tomu moc nepřeje, abychom úplně vymýtili majetkovou trestnou činnost, ale rozhodně se zaměříme na přestupkové záležitosti ve veřejném prostoru," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí Pro Prahu 11), starostka MČ Praha 11.

Přesná čísla spáchaných trestných činů na území Prahy 11 si může vedení městské části pravidelně zjišťovat v Mapě kriminality.

"Jedná se o projekt Ministerstva vnitra a Policejního prezidia, nazýváme ho Mapy kriminality a v zásadě jeho hlavním cílem je veřejnosti a jednotlivým městským částem či obcím, případně i městským policiím a obecním policiím ukázat, jak to vlastně v té jejich lokalitě, kde žijí, bydlí, pracují, ve skutečnosti je s protiprávní činností, V městské části žijeme v zásadě online, kdykoliv a v jakoukoliv denní či noční dobu se mohou podívat na tu svou městskou část, co se tam děje a jak to vypadá s protiprávní činností," řekl Jan Krátký, vrchní komisař Obvodního ředitelství police Praha IV.

"Mně se hrozně líbí, jak je to uživatelsky přívětivá záležitost a v Mapě kriminality si občan může vyhledat svou oblast, může si tam vyhledat nějaký časový údaj, který ho zajímá a může si vyhledat i kategorii trestného činu, která ho zajímá," řekla Šárka Zdeňková (Hnutí Pro Prahu 11), starostka MČ Praha 11.

Mapa kriminality je dostupná i široké veřejnosti, a to prostřednictvím webové adresy kriminalita.policie.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu