• Načítám...
>

V Praze 11 řádí vykradači automobilů ve velkém

  • 16. ledna 2024,
  • 0:37,
  • PRAHA 11,
  • Veronika Kuželková

Pražští policisté opět řeší ve větší míře vykradače automobilů. Ti začali řádit hlavně na území Prahy 11. Delikventi se ale činili i v ostatních městských částech. Zlodějům v případě dopadení hrozí obvinění z trestného činu krádeže a mohou být odsouzeni až na dva roky odnětí svobody.

Reklama

Městská část Prahy 11 bojuje s vykradači aut. Stejný nešvar se rozmohl i v dalších přilehlých městských částech. Jisti si již nemohou být ani motoristé, kteří v autě nic nenechali, případně své věci ukryli v kufru či pod sedadly. Těm už také hrozí, že po příchodu ke svému autu zjistí, že se do něj někdo vloupal, i když třeba ani nic neukradl.

"Do této chvíle víme nebo máme informace o tom, že se stalo zhruba více než 150 případů těch vloupání a ve spolupráci s Policií České republiky a s Městskou policií Prahy 11 se snažíme vzájemně spolupracovat s cílem dopadnout toho viníka a další lidi, kteří s ním spolupracují, co nejdříve," řekl Jiří Dohnal, radní MČ Praha 11.

"Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež, v případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody v délce až 2 let. Policisté v současné chvíli intenzivně pátrají po možném pachateli, samozřejmě vytěžují všechny kamerové záznamy a systémy z místa, kde k vloupání do vozidel dochází, v současné chvíli na tom velmi intenzivně policisté a kriminalisté pracují a snaží se vypátrat možného pachatele," řekla Eva Kropáčová, tisková mluvčí Policie České republiky.

"Co se týče bezpečnosti, tak platí dlouho známá pravidla. Nenechávat věci viditelné, hlavně ty cenné v autě, aby někoho inspirovaly k nějakému nekalému činu a pokud v současné době se stane nějaká nepříjemná událost, dojde k vykradení nebo poškození, tak nad tím rozhodně nemávnout rukou, ale hlásit ihned na 158," řekl Jan Jaroš, místostarosta MČ Praha 11.

V případě, že má někdo jakékoliv informace o podezřelých osobách, které se pohybují kolem vozidel, ať neprodleně kontaktují linku 158. I sebemenší informace totiž mohou při dopadení pachatele pomoci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu