• Načítám...
>

V Praze 11 proběhl velkolepý florbalový víkend

  • 23. dubna 2024,
  • 16:12,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Florbal je v Česku čím dál tím populárnější. Jednak jde stále o relativně dobře dostupný sport, který není ani zdaleka tak drahý jako hokej nebo forbal a také si ho můžete zahrát i v obyčejné tělocvičně, takže se s ním řada dětí seznámí běžně v rámci výuky na základní škole. Na Jižním Městě patří florbal dlouhodobě mezi nejúspěšnější v Česku. V místní hale se konalo chlapecké mistrovství České republiky dorostu, které vzbudilo velký zájem.

Reklama

Ve Sportovní hale Jižní Město v městské části Praha 11 proběhla celovíkendová akce - chlapecké dorostenecké mistrovství České republiky ve florbale, které se v této hale konalo už podruhé. Jihoměstský florbal dosáhl v minulých letech řady úspěchů a daří se mu i v současnosti.

"Ten důvod, proč se ten turnaj dnes pořádá tady, je proto, že chlapci v dorostu vyhráli základní část té mistrovské soutěže, stejně jako v tom loňském roce. V tom loňském roce se jim povedlo tady na hale zvítězit, letos bohužel vypadli už v sobotu," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Jinak ale jihoměstský florbal patří mezi nejstarší a nejúspěšnější v Česku. Letošní sezona to jenom podtrhla. Daří se přitom nejenom mužům, ale i ženám.

"Nejzářivější úspěch byla účast ženského týmu v superfinále v O2 aréně, byť tedy stříbrná a samozřejmě všem těm celostátním týmům v čele tady s dorosteneckou mládeží se velmi daří a všechny čtyři týmy elitní, mládežnické, junioři, juniorky, dorostenci, dorostenky hrály v semifinále soutěží. Juniorky vyhrály před pár dny titul mistryně republiky," řekl Ondřej Neuman - florbal Chodov.

Chodovský florbal ale ani přes výčet úspěchů neusíná na vavřínech a i do budoucna má velké plány.

"My budeme v příštím roce poprvé v historii hostit prestižní Champions Cup, mezinárodní pohárovou soutěž, kam se ženy kvalifikovaly a přivítáme je i tady na Jižním Městě," řekl Ondřej Neuman - florbal Chodov.

V posledních letech prošel florbal obecně v Česku mimořádným nárůstem a zájmem.

"Ve všem. Od členské základy přes nějakou mediální sportovní prestiž a zásah, kam se dnes ten sport dostane a myslím si, že je to způsobené tím, že je i přes rostoucí náklady velmi dobře dostupný a troufám si říci, že Češi jsou v něm opravdu dobří," řekl Ondřej Neuman - florbal Chodov.

Dorostenecké mistrovství republiky chlapců ve florbale finančně podpořila městská část Praha 11, která také věnovala drobné dárky pro nejlepší hráče turnaje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu