• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči soutěžili o Chodovský tuplák

  • 23. dubna 2018,
  • 18:23,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Sbor dobrovolných hasičů Praha 11 - Chodov pořádal soutěž Chodovský tuplák. Závodníci museli se zátěží vystoupit z přízemí až do 19. patra hotelu a během výstupu plnit několik úkolů.

Reklama

Bývalý hotel Opatov byl svědkem 2. ročníku soutěže dobrovolných hasičů – Chodovský tuplák. Úkolem soutěžících bylo vylézt do 19. patra budovy a to v plné výstroji.

„Zásahová obuv, oděv, přilba, dýchací přístroj, který není aktivní a v ruce každý hasič drží ještě hasičskou bourací sekeru, podle níž se nazývá tato soutěž, protože hasiči jí říkají tuplák,“ řekl Jiří Košárek, velitel Sboru dobrovolných hasičů Praha 11.

„Po cestě ten hasič plní ještě 2 úkoly, přičemž jeden je přenášení břemene na určitou vzdálenost a další je tam takový snížený průchod po schodišti,“ řekl Martin Petržela, hlavní organizátor soutěže. 

Chodovský tuplák organizuje místní Sbor dobrovolných hasičů za podpory MČ Praha 11. 

„Je to jedna z bezpečnostních akcí, které se tady dějí, protože jsme se snažili, od té doby co je hotel k dispozici, využívat ho na maximum. Takže se tu koná výcvik policie, hasičů, záchranné služby a samozřejmě ho využívají i naši dobrovolní hasiči, kteří stáli u zrodu Chodovského tupláku,“ řekl Pavel Krčílek, vedoucí oddělení krizového řízení MČ Praha 11. 

Soutěže se zúčastnilo na 3 desítky dobrovolných hasičů, a to nejen z Prahy. Ti nejlepší pak do 19. patra vystoupali v čase pod 2,5 minuty. Všichni soutěžící byli po výstupu odměněni krásným výhledem, a to nejen na Jižní město, ale i široké okolí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu