• Načítám...
>

V Centrálním parku Prahy 11 vznikl nový fitpark

  • 11. května 2018,
  • 20:24,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

S příchodem léta se blíží také plavková sezóna a lidé stále více hledají dostupná místa, kde si mohou zacvičit. V Praze 11 proto vznikl nový cvičební plácek přímo pod širým nebem.

Reklama

Za podpory hlavního města vybudovala Praha 11 nový fitness park v Centrálním parku poblíž metra Opatov. Jedná se o funkční cvičební plochu pod širým nebem, která obsahuje 4 posilovací stanice a běžeckou dráhu.

"Je to prostě místo, kde se lidé sejdou, zacvičí si, protáhnou se, pečují o své tělo. Je to bezesporu prospěšná záležitost a budeme budovat další," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

Fit hřiště je určeno pro všechny věkové kategorie a je koncipováno na procvičení dolních a horních končetin, ale i břišního nebo zádového svalstva. Na každém cvičebním prvku je navíc znázorněný jednoduchý obrázek, který vysvětluje jak a co se dá na dané konstrukci posilovat nebo protáhnout. 

"Zároveň je tam umístěn i QR kód, a pokud je někdo trochu technicky zdatný, má inteligentní mobil, tak si dokáže stáhnout aplikaci, pomocí které se dozví další návody, co se na tom daném prvku dá provádět. Takže je to na procvičování celého těla. Tady na té krátké desetimetrové dráze se dá provádět člunkový běh a různé další věci," řekl Petr Lukeš, místostarosta MČ Praha 11. 

"Z hřiště máme samozřejmě velkou radost. Vidíte, že dětem se to líbí. Ve zdravém těle zdravý duch, takže účel je splněn. Aby se děti učily nejen znalosti, ale občas také provětraly tělo. Nakonec, když se takto provětrají, ty znalosti jim potom půjdou do hlavy lépe," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

Cvičební plocha fitness parku je tvořena z křemičitého písku a jednolité pryže. Výstavba sportovního plácku trvala zhruba měsíc a vyšla na více než 700 tisíc korun. Veřejnosti je nyní zdarma přístupné každý den.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu