• Načítám...
>

V Praze 11 sportovali senioři a handicapovaní

  • 31. května 2018,
  • 17:45,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Přes 200 účastníků se přihlásilo na jubilejní 20. ročník Sportovních her seniorů a handicapovaných, které připravila Městská část Praha 11. Nechyběl ani doprovodný program, skvělá nálada a slunečné počasí.

Reklama

Spousta disciplín čekala na soutěžící Sportovních her. Ty letošní, dvacáté, se oproti předchozím ročníkům téměř nijak nelišily. 

„Je to tradiční akce, která je pro seniory z Jižního Města. Účastní se i z domovů pro seniory, z klubů seniorů. Máme nejvyšší účast, dnes bude soutěžit přes 200 sportovců,“ řekl Petr Dvořák, ředitel Jihoměstské sociální.

Sportovní hry zahajoval starosta MČ Praha 11, který nad celou akcí převzal záštitu. 

„Byl jsem před těmi 20 lety u jejího zrodu. Podstatné je, že ti lidé se sejdou, zasportují si, popovídají, žijí spolu a je to prostě akce, o které si myslím, že je oblíbená a také prospěšná,“ řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Z celkem 9 disciplín si mohli soutěžící vybrat, kterých se zúčastní. Jednoznačně nejoblíbenější byly ale ty s míčem. Sportovní hry rozhodně nejsou jedinou akcí, kterou pro seniory a handicapované Praha 11 připravuje. 

„Pravidelně každý měsíc děláme nějakou akci pro seniory. Většina jich je spíše společenských, tanečních, ale jsou také sportovní," řekl Petr Dvořák. 

Dvacáté Sportovní hry jsou za námi a všichni se tak mohou těšit na následující ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu