• Načítám...
>

Praha 11 má další nově zrekonstruovaný park

  • 27. června 2018,
  • 18:25,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 přibyl další zrekonstruovaný park. Outdoorové cvičební stroje nebo třeba malý amfiteátr si mohou občasné jedenáctky po více než půlročních pracích konečně naplno užívat.

Reklama

Na 8, 5 milionů korun přišla revitalizace veřejného prostranství v Praze na Jižním městě. Po 7 měsících prací tak vedení Prahy 11 slavnostně otevřelo kompletně opravený park K Milíčovu, který se nachází poblíž úřadu MČ.

"V podstatě se předělávalo všechno, veškeré cestičky, to byly opravdu boule a díry. Rozložení zůstalo v podstatě stejné, ale je tady i nový trávník a přibylo spousta věci, lavičky, hřiště na petanque, fitness hřiště a za mnou je takový amfiteátr a tam doufáme, že budou čas od času nějaké koncerty, aby se tady lidé mohli sejít," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Původní park pocházel ze 70. let minulého století. V posledních několika letech už byl ale ve velmi špatném stavu.

"Kdybychom se tady rozhlédli ještě před zhruba půl rokem, tak bychom řekli, že je tady vše špatně. Bylo tady velice ošklivé prostředí, bylo to takové ponuré, rozbité cesty, byl tady rozbitý nefunkční amfiteátr s rozbitými nefunkčními bazény," řekla Miroslava Fišarová, vedoucí Odboru územního rozvoje MČ Praha 11.

anketa

Do budoucna zvažuje MČ opravit dalších 48 míst. Zahájena byla třeba revitalizace veřejného prostranství v blízkosti autobusové zastávky Ke Kateřinkám a ještě třeba do začátku nového školního roku by v ulici U Modré školy mělo vzniknout dopravní hřiště pro děti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu