• Načítám...
>

Už popatnácté se konají Tóny Chodovské tvrze

  • 11. července 2018,
  • 17:10,
  • PRAHA 11,
  • Lucie Sinková

Patnáctý ročník letního hudebního festivalu Tóny Chodovské tvrze se letos uskuteční 10. - 18. 7., vždy od 20 hodin na nádvoří tvrze. Slavnostní zahajovací koncert byl v podání Jaroslava Svěceného a Julie Svěcené. Proběhne také setkání špičkových českých interpretů různých žánrů, kteří nabídnou ve festivalové premiéře zcela mimořádný zážitek.

Reklama

Nejenom pro občany z Prahy - Chodova je přichystán 15. ročník hudebního festivalu Tóny Chodovské tvrze. Hned při zahájení se ale musel přesunout, kvůli nepřízni počasí, do KC Zahrada. 

"Bohužel, jako všechny open-air festivaly, máme to neštěstí když prší. Špatné počasí nás zaskočilo i letos, takže náš jubilejní 15. ročník byl přesunut právě kvůli dešti. Naštěstí jsme měli zajištěn transfer, všichni návštěvníci jsou převáženi sem," řekla Iva Molenová, ředitelka společnosti Kulturní Jižní Město.

Letos proběhl zahajovací koncert v podání Jaroslava Svěceného a jeho dcery Julie Svěcené.

"Já jsem na tomto festivalu účinkovala skoro do samého počátku, už je to hodně dávno. Tam jsme účinkovali s tátou a potom postupně jsem hrála i sama," řekla Julie Svěcená, houslistka. 

"Z Tónů Chodovské tvrze se postupně stala záležitost festivalová, která přitahuje lidi nejen z celé Prahy, ale také z celého Středočeského kraje. Jezdí sem lidé třeba i z Jablonce, z Liberce, z dalších míst ČR," řekl Jaroslav Svěcený, houslový virtuos.

"Je to festival, na který já téměř vždy jdu, udělám si čas, těším se na něj a jsem rád, že tady u nás je. Je to samozřejmě díky panu Svěcenému, který, kromě toho, že je vynikající houslistou, je také obyvatelem MČ Praha 11 a takovým patriotem," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

To nejlepší z Chodovské tvrze, které nabízí velmi bohatý program, např. Šansony na tvrzi nebo Jazz bez fraku, končí 18. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu