• Načítám...
>

Praha 11 oslavila život Olgy Havlové

  • 18. září 2018,
  • 12:46,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

U příležitosti nedožitých narozenin Olgy Havlové vysazuje výbor nadace Dobré vůle 85 stromů na území České republiky. Výbor se také snaží přibližovat současné generaci život této první dámy a to prostřednictvím výstavy fotografií.

Reklama

Na počest nedožitých 85. narozenin Olgy Havlové uspořádalo vedení Prahy 11 akci, která má zakladatelku Nadace Dobré vůle připomínat. V rámci této příležitosti teď chodovské KC Zahrada hostí třeba výstavu fotografií první manželky Václava Havla.

"Výstava fotografií Olga Havlová a Výbor dobré vůle vznikly před 8 lety. Tehdy jsme ji vytvořili ke 20. výročí založení Výboru dobré vůle nadace OH. Chtěli jsme tím připomenout její práci právě pro naši nadaci," řekla Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle, Nadace OH. 

Výstava připomínající odkaz Olgy Havlové nabízí 26 panelů se 33 fotografiemi. 

"Všechny jsou z počátku 90. let, kdy Olga Havlová docházela do Výboru dobré vůle, objížděla Československo a ČR, navštěvovala různá zařízení. Takže je to pestrá ukázka nejrůznějších oblastí, ve kterých se Olga Havlová angažovala," řekla Monika Granja.

"Paní Olga Havlová je skutečně dáma s velkým D. Je to krásný člověk, na kterého bychom neměli zapomenout. Jsme proto velice rád, že Kulturní Jižní Město tady do Zahrady dostalo tuto výstavu," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

V rámci oslav nedožitých 85. narozenin Olgy Havlové se také MČ Praha 11 rozhodla zapojit do symbolického vysazování stromů. Těch chce Výbor dobré vůle po celé ČR umístit rovných 85. V Praze 11 tak do země slavnostně vsadili 56. strom. 

"Je to takové symbolické, hezké. Zpívají nám k tomu žáci ZUŠ Jižní Město, takže je to prostě jihoměstská akce," řekl Petr Jirava. 

Olga Havlová se po vzoru jiných prvních dam věnovala charitativní činnosti. Její nadace Dobrá vůle tak už těsně po revoluci pomáhala třeba seniorů, dětem z dětských domovů nebo lidem s mentálním postižením.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu