• Načítám...
>

Nákupní zóna Háje se dočká rekonstrukce

  • 27. září 2018,
  • 13:47,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Zóna s obchody u výstupu z metra C na stanici Háje se zřejmě konečně dočká rekonstrukce. Prostor, o který vedli čtyři spoluvlastníci dlouholeté spory, se teď dostal do vlastnictví hlavního města Prahy. V tuto chvíli se tak rozbíhají práce na územní studii celého okolí.

Reklama

Dlouholeté spory o budoucnost výstupu metra C na Hájích jsou u konce. Po vypořádání podílového vlastnictví je teď celý objekt v rukou hlavního města.

V srpnu o tom rozhodl obvodní soud pro Prahu 4.

Místostarosta MČ Prahy 11, Oldřich Balík uvedl: „V současné době probíhá finalizace dohody o smíru mezi ostatními spoluvlastníky a městská část jako taková na jednání zastupitelstva vyjádřila souhlas s dohodou.“

Zdá se, že nic nestojí v cestě tak propírané rekonstrukci, kterou by podle vedení městské části celý prostor zasluhoval.

V tuto chvíli se rozbíhají práce na územní studii celého okolí. Ta počítá, kromě obchodů a služeb, i s volnočasovým, či kulturním prostorem.

Ondřej Prokop, zastupitel hl. m. Prahy uvedl: „Chybí zde nějaké kulturní centrum, pro divadlo, nebo koncertní hala, něco takového by tu mělo vzniknout, protože v tuto chvíli máme takový prostor jen na Jižním městě 2.“

Práce na studii budou dokončeny ještě letos na podzim, pak se rozběhne jednání s vlastníky objektů a přilehlých pozemků. Projekty realizace by mohly začít vznikat již příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu