• Načítám...
>

ZŠ K Milíčovu otevřela opravené tělocvičny

  • 5. října 2018,
  • 15:13,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Možnost zasportovat si v kvalitním prostředí teď mají v Praze 11. Základní škola k Milíčovu tam totiž uvedla do provozu hned tři nově zrekonstruované tělocvičny. Kromě žáků školy budou sportovní plochy sloužit i veřejnosti.

Reklama

Po roční přestávce se do tělocvičen na ZŠ K Milíčovu opět vrátí sport. Otevřeli tam totiž 3 nově zrekonstruované tělocvičny. Ty budou sloužit především žákům školy.

"Každá ta tělocvična je určena pro jiný druh sportu. Ta horní, která má parketovou podlahu, je určena převážně na basketbal, aby ten míč měl správný odraz. Tyto tělocvičny s tím měkkým povrchem jsou určené zase na jiné druhy sportů," řekla Alena Červená, ředitelka ZŠ K Milíčovu. 

Tělocvičny jsou v budově umístěny nad sebou. Bez větších rekonstrukčních zásahů fungovaly 40 let. 

"Je to tady nově opláštěno, veškeré rozvody uvnitř jsou nové. Vznikly tady některé úpravy, příčky a podobné věci, ale především vlastní tělocvičny, nové podlahy, báječné obložení. Myslím si, že je to zdařilé dílo, mám z toho radost a doufám, že děti to budou využívat bez úrazů," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

Kromě dětí si budou moci do tělocvičen v podvečerních hodinách přijít zasportovat i tatínkové nebo maminky a své zázemí v nich najdou i místní sportovní kluby. O sportovní areály je v MČ velký zájem. 

"Veškeré halové kapacity na Jižním Městě praskají ve švech, proto stavíme další halové kapacity tak, jak narůstá počet dětí ve školách a samozřejmě narůstá počet dětí, které sportují. Máme z toho radost, přináší to ale ten problém, aby bylo v chladnějších měsících kde sportovat. Rok jsme měli 3 tělocvičny mimo provoz, vše se vrací do původních kolejí," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

Opravy stály 64 milionů korun. V ceně je i původně neplánovaná oprava střechy budovy. Finance poskytl Magistrát hl. m. Prahy. Že mají děti z nových prostor radost ukázaly při slavnostním otevření. A to třeba tancem, zpěvem nebo hrou na hudební nástroje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu