• Načítám...
>

Žáci jihoměstských škol zápolili v plavání

  • 22. října 2018,
  • 22:58,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

MČ Praha 11 uspořádala v areálu Jedenáctka plavecké závody základních škol. Nejlepší výkony se měřily hned v několika kategoriích. Závodů se účastnili žáci pátých, šestých, sedmých a osmých tříd. Ve štafetě už pak zápolila čtyřčlenná družstva smíšená.

Reklama

Plavecký areál Jedenáctka se stal dějištěm závodu, ve kterém porovnali své dovednosti žáci základních škol. Toto vodní zápolení pravidelně pořádá vedení MČ Praha 11.

"Já si myslím, že jako Česká republika můžeme být hrdí na to, kolik dětí a dospělých umí plavat. Tyto závody jsou způsobem, jak podporovat plavání všech a zároveň motivovat ty, kteří se tomu chtějí věnovat vrcholově," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Závodů se účastnili žáci pátých, šestých, sedmých a osmých tříd. Kategorie byly rozděleny na chlapce a dívky. Ve štafetě pak už zápolila čtyřčlenná smíšená družstva.

"Na plaveckých závodech škol Prahy 11 se plave disciplína 50 metrů prsa, plavou to žáci šestých, sedmých a osmých tříd a potom máme disciplínu štafety, kde každou školu prezentují 4 žáci - dvě děvčata a dva chlapci," řekla Klára Klápová, ředitelka plaveckého areálu.

V rámci sportovního klání daly děti do svých výkonů všechno. Nezapomněly ani na správně hlasité fandění. Na ty nejlepší čekaly medaile, poháry a praktické dárky od Prahy 11. Většina z nich patří mezi pravidelné závodníky.

"Nejoblíbenější disciplína je 100 metrů polohový závod a na těchto závodech jsem podruhé, minule jsem byla také první," řekla Veronika Vráblíková, vítězka, 50 metrů prsa.

"Plavu 5 let, takže už tomu rozumím a jsem rád, že jsem vyhrál první místo," řekl Filip Vasilevskij, vítěz, 50 metrů kraul.

Praha 11 umožňuje plavání nejen základním, ale i mateřským školám. Právě pro nejmenší je tato aktivita nejpřirozenějším pohybem, který rozvíjí její motoriku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu