• Načítám...
>

Devět vítězných projektů změní tvář Prahy 11

  • 8. listopadu 2018,
  • 23:21,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Obyvatelé Prahy 11 se mohli zapojit do rozvoje městské části. V rámci projektu Spolu za lepší jedenáctku mohli v průběhu roku 2018 například pomoci řešit podobu veřejných prostranství. Vítězné projekty teď byly odměněny vedením radnice a budou realizovány.

Reklama

Projekt participativního rozpočtu, který se v Praze 11 rozjel na začátku letošního roku, nese název Spolu za lepší jedenáctku. V rámci něj mohli lidé přispívat svými nápady, jak zlepšit a zkrášlit prostředí Prahy 11.

"První ročník jsme zhodnotili jako úspěšný, realizovatelných návrhů se sešlo 53, z těchto 53 návrhů vzešlo 9 vítězných, o kterých hlasovali sami občané," řekla Alžběta Plocová, koordinátorka projektu.

9 vítězných nápadů ocenilo vedení radnice na společném setkání. Mezi návrhy byly například rekonstrukce dětských hřišť, sázení stromů kolem frekventovaných silnic a také budování nových hracích ploch pro děti. Cenu za řešení dětského prostoru si tak odnesla třeba Jana Rajtmajerová, kterou inspirovaly její vlastní děti.

"Já jsem chtěla, aby to okolí bylo pro děti hezčí, protože mi přijde, že se na Jižním městě upřednostňují spíše pejsci a děti mají prostoru daleko méně," řekla Jana Rajtmajerová, autorka vítězného projektu.

Radnice oznámila, že se podaří realizovat všech 9 vítězných návrhů, takže už brzy budou moci jejich autoři vidět výsledek svého snažení na vlastní oči.

"Jeden už je úplně hotový, druhý čeká pouze na dodání trampolíny, třetí by měl být do konce roku a všechny ostatní by měly být hotové do konce příštího roku," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Radnice neskrývala překvapení, s jakým zájmem se projekt u veřejnosti setkal. Už teď proto vedení MČ oznámilo, že projekt rozjede znovu příští rok v lednu. Tentokrát navrhuje přidat na projekty k původním 5 milionům ještě jeden navíc. O tom ale musí rozhodnout zastupitelstvo. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu