• Načítám...
>

ZŠ Pošepného má nový stravovací komplex

  • 13. listopadu 2018,
  • 19:36,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Základní škola Pošepného má nově zrekonstruovanou varnu. Kvůli špatnému stavu školní jídelny se městská část rozhodla její prostory kompletně zrekonstruovat. Na výsledek se můžete podívat v následující reportáži.

Reklama

Původní varna Základní školy Pošepného v Praze 11 už byla v havarijním stavu. Vedení městské části ji proto nechalo zrekonstruovat. Nyní je hotovo. Náročná oprava stravovacího komplexu ale zabrala téměř půl roku.

"Trvalo to o měsíc déle, než jsme původně čekali. Varna je v provozu a tím končí problémy, které to tady vyvolávalo," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

"Bylo to pro nás velmi náročné, protože jsme museli zajistit náhradní stravování, dovážet děti na jiné školy," řekla Dagmar Havlíčková, ředitelka ZŠ Pošepného.

Po dobu rekonstrukce se děti jezdily stravovat speciálně vypravovanými autobusy do základních škol Šulhofova a Květnového vítězství. Práce se nakonec protáhly. Náročná rekonstrukce 30 let staré varny si totiž vyžádala ještě několik zákroků.

"Zrekonstruována byla varna včetně obnovy všech zařizovacích předmětů a potom všechny rozvody, výtahy, elektroinstalace, vodovod, kanalizace, hlavně vzduchotechnika. Samozřejmě ta budova byla celá v rekonstrukci, protože byly i opravy v prvním patře a v přízemí, kde máme také provoz, takže to bylo celkově velmi náročné," řekla Dagmar Havlíčková.

Opravy tak zasáhly i jídelnu. Děti tu teď mají třeba klimatizaci nebo nové osvětlení. Celková rekonstrukce, na které se z velké části podílel také Magistrát hlavního města Prahy, vyšla na 51 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu