• Načítám...
>

Na Jižním Městě vzniká sousedská klubovna

  • 21. listopadu 2018,
  • 19:01,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Na Jižním Městě vzniká nová klubovna. Zrealizovali ji sami obyvatelé Prahy 11, kteří tímto způsobem chtějí navázat nebo prohloubit zdejší sousedské vztahy .

Reklama

V Praze 11 vzniká nová sousedská klubovna. Její zakladatelé z řad členů nedaleké komunitní zahrady Vidimova tak chtějí zlepšit a rozšířit sousedské vztahy na Jižním Městě.

"Sousedská klubovna je projekt pro rodiny z okolí, aby měly svůj, řekněme, prodloužený obývák. Aby získaly prostor, kde se potkávat, žít, trávit tu čas, mít prostor na své aktivity všeho druhu," řekla Anna Černá, spoluzakladatelka sousedské klubovny.

V zázemí klubovny se od nového roku měla pořádat různá setkání, workshopy nebo promítací večery. Část aktivit bude omezena pouze pro členy klubovny, jiné budou otevřeny i pro širší veřejnost.

"Jsou to kreativní věci, tzn. tvoření. Máme tu i keramickou pec, chtěli bychom rozjet keramickou tvorbu pro děti i rodiče. Máme tady maminku, která šije boty, vyrábí výrobky z kůže, máme tady maminku, která umí angličtinu a chtěla by se o to podělit v rámci konverzací, tzn. je to nějaký potenciál, který bychom si chtěli předávat mezi sebou, co se znalostí týče," řekla Anna Černá. 

Celý projekt také podpořila, v rámci programu Živá komunita, nadace Via. 

"My obecně takto projekty podporujeme už 20 let právě proto, že máme pocit, že v Česku ne každá obec nebo čtvrť úplně žije, hlavně třeba takto na sídlišti. A jakákoliv aktivita lidí, kteří jdou nad rámec své rodiny, si myslíme, že je prospěšná pro celou společnost a pro to, aby se nám tady dobře žilo," řekl Zdeněk Mihalco, programový ředitel nadace Via. 

Na realizaci sousedské klubovny přispěla nadace Via částkou 40 tisíc korun. Aktuálně se tady teď setkává asi 25 rodin, které se dělí o prostory i náklady na její provoz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu