• Načítám...
>

Výstava představuje dílo mladých sochařek

  • 21. listopadu 2018,
  • 23:18,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

V Colloredo-Mansfeldském paláci můžete až do března vidět výstavu dvou sochařek, vycházejících hvězd středoevropské scény. Anna Hulačová a Zsófia Keresztes jsou ve svém dílu inspirovány především surrealismem.

Reklama

Entomos v překladu znamená hmyz a také se tak jmenuje výstava v Colloredo-Mansfeldském paláci. Ta prezentuje dvě mladé sochařky. 

"Anna Hulačová vychází spíše ze surrealistických předobrazů. Tyto nové práce jsou převážně monochromatické. A Zsófia Keresztes, která je maďarského původu a narodila se v Budapešti, ta pracuje s abstraktními tvary, které také odkazují k surrealismu, jsou ale převážně barevné a mají pastelové tóny," řekla Sandra Baborovská, kurátorka výstavy. 

Anna Hulačová v současné době vytváří sochy z betonu a doplňuje je kresbou tužkou. Na výstavě najdeme ale i její starší díla z lipového dřeva a včelích pláství. 

"Konkrétně u této symboliky sochy Společenství jsem pracovala se včelami. Využíváme nějaký princip, kdy pokládáme sochu na vrch úlu, kde ty včely expandují skrze ten úl," řekla Anna Hulačová, sochařka.

Zsófia Keresztes zase pracuje s tématem kanibalismu.

"Jak vidíte, v posledních pracích pracuji s realitou, s virtuálnem, s tím, jak se ty dvě věci spojují a protínají. A ti válečníci, někdy to mohou být také přátelé nebo nepřátelé, tak mě zajímají jejich linie, jak se rozplývají. Oni pojídají sami sebe a ukazuje to, jak se my ocitáme pod tlakem toho konzumního světa," řekla Zsófia Keresztes, sochařka. 

Na výstavě, která potrvá až do 3. března příštího roku, můžete vidět i několik prací surrealisty Františka Janouška.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu